Τουρκία σε Τραμπ, Πούτιν: «Άντε λοιπόν, εκτοξεύστε τους πυραύλους σας να σας δούμε!»

Τουρκία σε Τραμπ, Πούτιν: «Άντε λοιπόν, εκτοξεύστε τους πυραύλους σας να σας δούμε!»

Λάδι στη φωτιά, παρομοιάζοντας τους Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν με νταήδες που τσακώνονται στο δρόμο, ρίχνει η Άγκυρα, καλώντας ωστόσο να σταματήσουν τους ηρωισμούς και τις αντιπαλότητες για το ποιος είναι ισχυρότερος.

Η Τουρκία, άμεση εμπλεκόμενη στη συριακή κρίση, κάλεσε τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να σταματήσουν να «τσακώνονται σαν νταήδες στο δρόμο», αναφερόμενη στις απειλές περί έναρξης αεροπορικών πληγμάτων εναντίον της Δαμασκού με φόντο την καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στην Ντούμα.

«Ο ένας λέει "διαθέτω καλύτερους πυραύλους", ο άλλος απαντάει "όχι, εγώ έχω καλύτερους πυραύλους. Άντε, λοιπόν, εκτοξεύστε τους!" (…) Σαν να κάνουν νταηλίκια στον δρόμο, τσακώνονται όπως οι νταήδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Και ποιος πληρώνει το τίμημα; (…) Ο άμαχος πληθυσμός», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι οι δηκτικές αυτές δηλώσεις έγιναν ενώ η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ βρίσκεται στο ζενίθ τις τελευταίες ημέρες μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία, μια επίθεση για την οποία πολλές χώρες της Δύσης επιρρίπτουν την ευθύνη στην κυβέρνηση της Δαμασκού, την οποία στηρίζει η Μόσχα.

«Αυτές τις ημέρες τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας φέρουν μεγαλύτερη ευθύνη», σημείωσε ο Γιλντιρίμ.

«Να όμως που τι κάνουν; Εκτοξεύουν εκατέρωθεν απειλές με πολλαπλά tweets».

«Δεν είναι ώρα για αντιπαλότητες, είναι η στιγμή να επουλώσουμε τις πληγές στην περιοχή (…). Είναι η ώρα να βάλουμε στην άκρη τους τσακωμούς για το ποιος είναι ο ισχυρότερος», κατέληξε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.