ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Συρία: Οι πρώτες εικόνες από τη φλεγόμενη Δαμασκό

Πόλεμος Συρία: Οι πρώτες εικόνες από τη φλεγόμενη Δαμασκό

Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων στη δυτική Δαμασκό στις 4 το πρωί.

Με 30 πυραύλους βομβάρδισε η Δύση – Οι 10 από αυτούς αναχαιτίστηκαν – Είχαν εκκενωθεί οι στόχοι

Οι επιδρομές εναντίον του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ολοκληρώθηκαν, δήλωσε ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, μετά την επίθεση που εξαπολύθηκε με πυραύλους και Βρετανικά αεροπλάνα σε στοχευμένες περιοχές στην Συρία.

aa

Ο στρατηγός, ο οποίος μίλησε στο Πεντάγωνο μαζί με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία άλλη επιχείρηση αυτή τη στιγμή, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα, αλλά ότι η Μόσχα δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επέμβαση.

Τουλάχιστον έξι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Δαμασκό και σύννεφα καπνού φαίνονται πάνω από τη συριακή πρωτεύουσα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Δείτε τα αεροσκάφη της RAF να απογειώνονται για το χτύπημα από τη βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο - Πηγή: Associated Press

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης:

Η απίστευτη αντίδραση του Μπασάρ αλ Άσαντ μετά τους βομβαρδισμούς

O διπρόσωπος κ. Ερντογάν: Από τη μία «γλύφει» τον Πούτιν και από την άλλη συγχαίρει τον Τραμπ

Ηχηρή απάντηση Πούτιν για το βομβαρδισμό

«Φωτιά και μέταλλο»: Ανηλεής βομβαρδισμός της Συρίας από 100 πυραύλους - Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

Σχετικές ειδήσεις