Σε μυστική τοποθεσία έγινε η ταφή του Καντάφι

Newsbomb

Τα ξημερώματα ετάφη σε άγνωστη τοποθεσία ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο πηγή του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο μόνο τέσσερα άτομα παρέστησαν στην ταφή και ορκίστηκαν στο Κοράνι ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψουν ποτέ και σε κανέναν την τοποθεσία.


Νωρίτερα, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο είχε ανακοινώσει ότι η σορός του πρώην ηγέτη της Λιβύης, μαζί με εκείνη του γιου του αλ Μουτασίμ, πρόκειται να ταφούν στην έρημο έπειτα από απλή τελετή.


Η σορός του Μουαμάρ Καντάφι και του γιου του Μουτασίμ εκτίθεντο σε κοινή θέα για τέσσερις ημέρες στην πόλη Μιζουράτα.Σύμφωνα με τον φρουρό της αποθήκης κρεάτων όπου φυλάσσονταν τα πτώματα πατέρα και γιου, οι σοροί μετακινήθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας. "Η δουλειά μας τελείωσε. Ο Καντάφι μετακινήθηκε και το στρατιωτικό συμβούλιο της Μισράτα τον μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία. Δεν γνωρίζω αν τον έθαψαν ή όχι", δήλωσε ο ίδιος νωρίτερα

.Αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι δεν υπήρξε συμφωνία με τη φυλή του Καντάφι για να παραλάβει τη σορό.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η μυστική ταφή του Καντάφι

Πολύνεκρη έκρηξη στη Σύρτη της Λιβύης

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved