ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα η μυστική ταφή του Καντάφι

Σήμερα η μυστική ταφή του Καντάφι

Σε μία απλή τελετή που θα γίνει παρουσία μουσουλμάνων κληρικών, σε μυστική τοποθεσία στη λιβυκή έρημο θα ταφεί σήμερα ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.

«Θα ταφεί την Τρίτη, η ταφή του θα είναι απλή και θα παρίστανται σεΐχηδες. Θα γίνει σε άγνωστη τοποθεσία στην έρημο», ανέφερε στο Reuters ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία για να πάρει τη σορό του η φυλή του. Όπως ανέφερε, στην ίδια τελετή θα ταφεί και ο γιος του Καντάφι, Μουτάσιμ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι σοροί του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, του γιου του Μουτάσιμ και του πρώην επικεφαλής του στρατού του, απομακρύνθηκαν από το χώρο ψύξης στον οποίο εκτίθεντο σε κοινή θέα στην πόλη Μιζουράτα και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία

Την ίδια ώρα, άλλος αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε ότι ο γιος του Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, ο οποίος διαφεύγει, βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Λιβύης με το Νίγηρα και την Αλγερία και σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη χώρα χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο.