ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτομαγιά Γαλλία: «Ημέρα κόλασης» στο Παρίσι 50 χρόνια από την εξέγερση του Μάη του ’68 (Pics)

Πρωτομαγιά Γαλλία: «Ημέρα κόλασης» στο Παρίσι 50 χρόνια από την εξέγερση του Μάη του ’68 (Pics)

Βίαιες ταραχές ξέσπασαν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της πορείας για την εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκρούσεις με την αστυνομία ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και περίπου 1.000 διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και νερό υπό πίεση, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς οι αντικαπιταλιστές έσπασαν τα παράθυρα σε ένα ταχυφαγείο McDonald's το οποίο ήταν κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του.

Η γαλλική αστυνομία είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο συγκρούσεων με ομάδες αναρχικών, το επονομαζόμενο Black Bloc, έπειτα από το κάλεσμα που είχαν απευθύνει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για μια «Ημέρα Επανάστασης» λόγω της επετείου των 50 χρόνων από τον Μάη του 1968.

5ae881f3fc7e93e25f8b4577

Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 1.200 αναρχικοί διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

DcHftkWW0AAbwqM

Στις εικόνες που μετέδωσε το Reuters διακρίνονται επίσης τα σπασμένα παράθυρα ενός καταστήματος με πολυτελή αυτοκίονητα σε δρόμο κοντά στον σταθμό Austerlitz και ένα όχημα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τους αστυνομικούς των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών φωνάζοντας αντιφασιστικά και αντικρατικά συνθήματα και κρατώντας πανό κατά της κυβέρνησης, ενώ πέταξαν κροτίδες, ενώ παράλληλα έστηναν οδοφράγματα σε άλλα σημεία της πόλης.

Πηγή: RT, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Leparisien, Express

Σχετικές ειδήσεις