ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Γάζα: Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν Παλαιστινίους στο «ψαχνό» - Εκατοντάδες τραυματίες

Οργή στη Γάζα: Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν Παλαιστινίους στο «ψαχνό» - Εκατοντάδες τραυματίες

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν χθες 4 Μαΐου από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιούν κάθε Παρασκευή από τον περασμένο μήνα.

Σαρανταεννέα Παλαιστινίοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό αφότου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας που αποκαλείται «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» πριν από πέντε εβδομάδες. Εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί. Κανείς Ισραηλινός δεν έχει τραυματιστεί.

Χθες, 431 Παλαιστίνιοι περιθάλφθηκαν για τραυματισμούς, εκ των οποίων 98 αφού δέχθηκαν πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Ιατρικές πηγές ανέβασαν τον αριθμό των τραυματιών σε 1.100.

Πυκνός μαύρος καπνός αναδυόταν από την πορεία, ανατολικά της πόλης της Γάζας, όπου οι Παλαιστίνιοι έκαιγαν ελαστικά, δήλωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους στρατιώτες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να «προκαλέσουν φθορές στον φράκτη ασφαλείας για να εισχωρήσουν στο Ισραήλ». Αυτή η απόπειρα «απετράπη», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, με την παρέμβαση των στρατιωτών.

Περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στις σημερινές διαδηλώσεις σε έξι τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ,σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι Παλαιστίνιοι και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν επικρίνει το Ισραήλ επειδή χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις