ΚΟΣΜΟΣ

«Λουτρό αίματος» στη Γάζα: Δεκαέξι Παλαιστίνιοι νεκροί - Δεκάδες οι τραυματίες

«Λουτρό αίματος» στη Γάζα: Δεκαέξι Παλαιστίνιοι νεκροί - Δεκάδες οι τραυματίες

Καζάνι που βράζει είναι για άλλη μια φορά η Λωρίδα της Γάζας, με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία να κάνουν λόγο για συγκρούσεις και ένταση ενόψει της αυριανής ημέρας Μνήμης της Εξόδου των Παλαιστινίων αλλά και των σημερινών εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Συγκρούσεις με «φόντο» τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

To Reuters, που επικαλείται παλαιστινιακές πηγές, μεταδίδει ότι δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 500 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας ότι αεροσκάφη τους έριξαν φυλλάδια στη Γάζα, προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να μην πλησιάσουν τον φράχτη ασφαλείας της κοινής συνοριακής γραμμής.

Την ίδια ώρα, τους ζητούν «να μην εμπλακούν σε δραστηριότητες απειλητικές για τη ζωή τους» στη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ωστόσο, εξέφρασαν και την αποφασιστικότητά τους για την προστασία της κυριαρχίας και της ασφάλειας του Ισραήλ.

Η ισραηλινή πλευρά έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων στο μήκος της μεθορίου με τη Λωρίδα της Γάζας αλλά και των συνόρων της Δυτικής Όχθης.

Και αυτό γιατί αύριο, 15 Μαΐου, αναμένεται κλιμάκωση των επεισοδίων, καθώς πρόκειται για την ημέρα Μνήμης της Εξόδου των Παλαιστινίων - ενέργεια που προκλήθηκε από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Ισραήλ το 1948.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία σε κάποια απόσταση από τα σύνορα και μικρές ομάδες επιχείρησαν να πλησιάσουν με κίνδυνο της ζωής τους τον φράκτη ασφαλείας που φρουρείται αυστηρά από τον ισραηλινό στρατό.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις