Βρετανία: «Αντίο» στις σπουδές λόγω υψηλών διδάκτρων

Newsbomb

Φανερά επίπονη είναι η συνέπεια της απόφασης της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον, τον περασμένο Δεκέμβριο, να τριπλασιάσει τα δίδακτρα των πανεπιστημίων από το 2012, καθώς ξεπέρασε το 10% η μείωση του αριθμού των φοιτητών.

Σήμερα ένας στους δέκα νέους στη Βρετανία, ηλικίας 18 ετών, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το όνειρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης επειδή αδυνατεί να καλύψει τα δίδακτρα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που φοιτητές πλήρωσαν τα δίδακτρά τους με πιστωτικές κάρτες προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους καθώς έχει δημιουργηθεί ένα ασαφές τοπίο γύρω από τα φοιτητικά δάνεια.

Σύμφωνα με στοιχεία της UCAS, της αρμόδιας επιτροπής για την συλλογή αιτήσεων προς τα βρετανικά πανεπιστήμια, οι αιτήσεις των Βρετανών ηλικίας 18 ετών έχουν μειωθεί κατά 12% σε σχέση με πέρυσι.

Η οικονομική κρίση και η τεράστια ανεργία που πλήττουν ήδη χιλιάδες οικογένειες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος οδηγούν τους νέους είτε να αναζητήσουν δουλειά σε χαμηλά αμειβόμενα επαγγέλματα ή στην καλύτερη περίπτωση να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια και σχολές δεύτερης και τρίτης επιλογής λόγω των πιο χαμηλών διδάκτρων.

Το παράδοξο μάλιστα είναι ότι την ώρα που οι Βρετανοί δυσκολεύονται να πληρώσουν και να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια της χώρας τους, ο αριθμός των ξένων και κυρίως Aσιατών σπουδαστών πρόκειται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved