ΚΟΣΜΟΣ

Τη Δευτέρα η απόφαση για τα καθηλωμένα αεροσκάφη της Qantas

Τη Δευτέρα η απόφαση για τα καθηλωμένα αεροσκάφη της Qantas

Τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas δεν θα πραγματοποιήσει καμία διεθνή ή εσωτερική πτήση, καθώς το αδιέξοδο παραμένει στις διαπραγματεύσεις της διοίκησης με τα σωματεία των εργαζομένων.

Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν οι απογευματινές πτήσεις τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Twitter. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα το πρωί, μετά τη συνεδρίαση του Εργατικού Δικαστηρίου, το οποίο θα μπορούσε να αποφασίσει το τέλος της διαμάχης.

Ακόμα και η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, παρενέβη και ζήτησε να τελειώσει η διαμάχη της διοίκησης της εταιρείας και των εργαζομένων.

«Ποτέ ξανά με την Qantas»

Στο μεταξύ, από την απόφαση της Qantas να καθηλώσει το στόλο της επηρεάστηκαν περίπου 70 χιλιάδες άνθρωποι, καθώς ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις σε 22 χώρες.

Πολλοί είναι αυτοί που είπαν εξοργισμένοι «Ποτέ ξανά με την Qantas», καθώς ξέμειναν σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Ο γενικός διευθυντής της αεροπορικής, Άλαν Τζόϊς, ανακοινώνοντας χθες την απόφαση δικαιολογήθηκε λέγοντας: «Δεν είχαμε άλλη επιλογή».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συνεχιζόμενες απεργίες των εργαζομένων κόστιζαν 16 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως.

Βέβαια, ο κ. Τζόις δύο ημέρες πριν κατάφερε να πείσει τους μετόχους της Qantas να εγκρίνουν μια γενναία μισθολογική αύξηση του μισθού του, που τον ανέβασε στα πέντε εκατομμύρια δολάρια...