ΚΟΣΜΟΣ

Τορόντο: Θρίλερ με τη δολοφονία του Ματθαίου Στάικου - Πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι (pics&vids)

Τορόντο: Θρίλερ με τη δολοφονία του Ματθαίου Στάικου - Πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι (pics&vids)

Σοκαρισμένοι συγγενείς και φίλοι από τη δολοφονία του 37χρονου Έλληνα - Για «λάθος» μιλούν άνθρωποι που τον γνώριζαν - Ποιον αναζητά η Αστυνομία

Στο σκοτάδι βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές του Τορόντο, στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του 37χρονου Ματθαίου Στάικου, επιτυχημένου επιχειρηματία και πολύ αγαπητού ανθρώπου σε όσους συναναστρέφονταν μαζί του.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος από διασώστες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για -τουλάχιστον τρεις- πυροβολισμούς στην περιοχή Γιόρκβιλ του Τορόντο το βράδυ της Δευτέρας (28/05). Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Μέσων, είχε πυροβοληθεί εξ' επαφής στο κεφάλι.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η νεκροψία νεκροτομή θα γινόταν χθες Τετάρτη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον αδελφό του θύματος και εικόνες από το σημείο της δολοφονίας:

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας. Έχουν συγκεντρώσει βίντεο από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή του εγκλήματος και αναζητούν έναν ύποπτο, τον οποίο περιγράφουν ως μαύρο, κανονικού βάρους, γύρω στο 1.78 μ., ο οποίος διέφυγε με μια ασημί ή γκρι τετράπορτη Μερσεντές.

Όπως φαίνεται σε μια από τις κάμερες, ο Στάικος περπατούσε μαζί με έναν άλλο άνδρα στη Λεωφόρο Γιόρκβιλ, όταν πέρασαν δίπλα από ένα αυτοκίνητο (η Μερσεντές που αναζητείται). Στη συνέχεια ένας άνδρας πετάχθηκε από τη θέση του συνοδηγού και ακολούθησε τους δύο άνδρες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την κάμερα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο άνδρας φαίνεται να επιστρέφει τρέχοντας στο αυτοκίνητο και να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα.

Άνθρωπος από το περιβάλλον του Στάικου ανέφερε σε Μέσο του Τορόντο ότι «θεωρώ ότι η δολοφονία ήταν λάθος. Άλλον άνθρωπο ήθελαν και σκότωσαν τον Ματθαίο». Ο 37χρονος ήταν πολύ αγαπητός σε όλους και σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν, δεν έκανε χρήση ναρκωτικών, δεν είχε ύποπτες συναλλαγές ούτε ασχολείτο με το τζόγο.

Η δολοφονία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων με πυροβολισμούς που έχει αναστατώσει το Τορόντο τις τελευταίες ημέρες. Μόλις μια ημέρα πριν, σε τέσσερα διαφορετικά επεισόδια, ένας φοιτητής σκοτώθηκε και τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

Το tweet της Αστυνομίας:

Ο Στάικος είχε αποφοιτήσει από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook ήταν CEO ιστοσελίδας μηνυμάτων μέσω ίντερνετ. Το 2003 είχε ιδρύσει με τον αδελφό του μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά η οποία αργότερα εξαγοράστηκε από έναν κολοσσό του είδους.

Δείτε τον Ματθαίο Στάικο σε ρεπορτάζ για την σταδιοδρομία του:

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο: Global News, Toronto Sun, The Star, metropolis Press

Διαβάστε επίσης:

Σκοπιανό: Αυτό είναι το όνομα που συμφωνήθηκε – Γιατί ο Ιβάνοφ «καίει» τις συνομιλίες

Capital controls: Απελευθερώνεται το όριο ανάληψης - Πόσα χρήματα μπορείτε να βγάλετε



Σχετικές ειδήσεις