ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορούμενος για βιασμό έδειξε το πέος του στο δικαστήριο και... αθωώθηκε!

Κατηγορούμενος για βιασμό έδειξε το πέος του στο δικαστήριο και... αθωώθηκε!

Μια πρωτοφανή υπερασπιστική γραμμή ακολούθησε ο δικηγόρος ενός κατηγορούμενου για βιασμό στις ΗΠΑ, συμβουλεύοντας τον πελάτη του να δείξει τα γεννητικά του όργανα στο δικαστήριο. Και τελικά, πέτυχε την αθώωσή του...

Το τελευταίο που περίμεναν οι ένορκοι μιας δίκης για βιασμό στο Νιου Χέβεν ήταν σίγουρα να αντικρίσουν τον ανδρισμό του κατηγορούμενου, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο ως πειστήρια αθωότητας κάτι πολύ προσωπικό. Τόσο προσωπικό που το… κουβαλά συνέχεια μαζί του!

Ο 26χρονος Ντέσμοντ Τζέιμς, ο οποίος κατηγορείται ότι το 2012 βίασε μια άγνωστή του γυναίκα, δεν δίστασε λοιπόν να σταθεί μπροστά στο σώμα τον ενόρκων, στο δικαστή και σε δεκάδες άλλα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο δικαστήριο, και να κατεβάσει το εσώρουχό του, αποκαλύπτοντας όλο τον εσωτερικό του κόσμο.

Στόχος του; Να πετύχει την απαλλαγή του λόγω... απόχρωσης.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την κατάθεση της άτυχης γυναίκας στις Αρχές, πριν από έξι χρόνια, ο βιαστής της είχε πέος ελαφρά πιο ανοιχτόχρωμο από το υπόλοιπο δέρμα του. Είχε πάντως ήδη αναγνωρίσει τον Ντέσμοντ Τζέιμς από μια σειρά υπόπτων, με βάση τα χαρακτηριστικά του… προσώπου του.

Σύμφωνα ωστόσο με το συνήγορο του Τζέιμς, η γυναίκα δεν θα μπορούσε ποτέ να δει καλά το πρόσωπο του βιαστή της, παρά μόνο το μόριό του. Και του πελάτη του είναι σαφώς πιο σκούρο από το υπόλοιπο δέρμα του, ενώ είναι αδύνατον να το έχει αλλάξει με κάποια επέμβαση...

Και μπορεί αρχικά ο δικαστής να μην έδειξε να πείθεται από την επίδειξη των προσόντων του Τζέιμς, ωστόσο το πέος του αποδείχθηκε τελικά αδιάσειστο και ισχυρό στοιχείο! Και όχι λόγω… μεγέθους, αλλά χρώματος!

«Ο πελάτης μου είναι αθώος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος υποσχέθηκε στο δικαστήριο ότι σύντομα θα λάμψει η αλήθεια. Μόνο που αυτό που… έλαμψε ήταν κάτι πολύ πιο ακατάλληλο.

Ο Desmond James αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ ερωτηθείς με ποια στοιχεία μπορεί να αποδείξει ότι δεν βίασε εκείνος τη γυναίκα, επικαλέστηκε τη μαρτυρία της για το... λευκότερο μόριο του βιαστή και κατέθεσε φωτογραφίες με το επίμαχο σημείο του σώματός του, το οποίο ήταν... όσο μαύρο ήταν και ο ίδιος!

Ο δικηγόρος της γυναίκας υποστήριξε φυσικά ότι οι φωτογραφίες δεν αποδεικνύουν κάτι, καθώς θα μπορούσαν να είναι προϊόν φωτομοντάζ. Πού να φανταζόταν ότι ο κατηγορούμενος έκρυβε κρυφό άσο στο… παντελόνι του!

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από τον πελάτη του, λοιπόν, να τα... κατεβάσει όλα μέσα στο δικαστήριο, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Ο κατηγορούμενος, ξεπερνώντας έτσι την αρχική ντροπή του, έκανε δύο βήματα προς το μέρος των ενόρκων και τους τα έδειξε!

«Η όλη διαδικασία διήρκεσε πέντε με έξι δευτερόλεπτα. Οι ένορκοι είδαν, αποφάσισαν και ο δικαστής άφησε ελεύθερο τον Desmond James», δήλωσε ο δικηγόρος, σε μια δίκη που ομολογουμένως θα μείνει στην ιστορία.

Σχετικές ειδήσεις