ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Ξεκίνησε τον βομβαρδισμό των Κούρδων στο Ιράκ - Ετοιμάζεται για εισβολή

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Ξεκίνησε τον βομβαρδισμό των Κούρδων στο Ιράκ - Ετοιμάζεται για εισβολή

Έξι Κούρδοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του τουρκικού στρατού στο όρος Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοινώθηκε, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις, όπως δηλώνει σήμερα 6 Ιουνίου και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ, λέγοντας ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει επιχείρηση στο Καντίλ. Έχουν γίνει και στο παρελθόν και θα τις κάνουμε από αέρος και ξηράς, εφ όσον είναι απαραίτητες για την ασφάλεια, είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα λέγοντας ότι, όταν ανακοινώσαμε την επιχείρηση στο όρος Καντιλ, αντί να αντιδράσει το PKK (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), αντέδρασε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

O τουρκικός στρατός πλέον και επίσημα επιχειρεί μέσα στο βόρειο Ιράκ.

Και δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που μίλησε στο πρακτορείο Ανατολή, οι ειδικές δυνάμεις επιχειρούν σε βάθος 20 χιλιομέτρων μέσα στο Ιράκ και καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις.
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τις τελευταίες μέρες και οι αεροπορικές επιδρομές σε στόχους που εντοπίζονται και με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, σε προεκλογική του ομιλία, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως το PKK θα χτυπηθεί όπου κι αν βρίσκεται. Θα τους χτυπήσουμε στην φωλιά τους, τόνισε εννοώντας το όρος Καντίλ.
Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού στρατου στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις εντός του Βορείου Ιρακ έχουν ήδη σκοτωθεί 130 κούρδοι του PKK.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, μια επιχείρηση προς το όρος Καντιλ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ακόμη και πριν από τις εκλογές. Με την προϋπόθεση ότι οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις που χερσαία επεκτείνονται ήδη έως και 25 χιλιόμετρα εντός του ιρακινού εδάφους, μέχρι το Χάκουρκ και το Κάνι Ρας, θα προλειάνουν με τη στήριξη της αεροπορίας το έδαφος για μια επίθεση στο όρος Καντίλ, που απέχει περίπου 110 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις