ΚΟΣΜΟΣ

Μανμπίτζ: Χιλιάδες μαχητές αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι τέλους τον στρατό του Ερντογάν

Μανμπίτζ: Χιλιάδες μαχητές αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι τέλους τον στρατό του Ερντογάν

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της πόλης Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, προειδοποίησε σήμερα 6 Ιουνίου ότι οι τοπικές αρχές δεν πρόκειται να ανεχθούν μια τουρκική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο συνδέεται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον αραβοκουρδικό συνασπισμό που στηρίζεται από τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

«Δεν θα το δεχτούμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος Σαρφάν Νταρουίς απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters αν θα συμφωνούσαν να αναπτυχθούν τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

M3KQED5L2FGC5KVDME6OVYJU44

Την Δευτέρα, η Τουρκία και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για έναν «οδικό χάρτη» για το μέλλον της πόλης. Ο Νταρουίς είπε ότι το Συμβούλιο «αναμένει εξηγήσεις και διευκρινίσεις από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ» για τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας.

Επιβεβαίωσε όμως ότι εντός των επόμενων ημερών θα απομακρυνθούν από τη Μανμπίτζ οι στρατιωτικοί σύμβουλοι των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της οργάνωσης που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των SDF.

1041167422

Στην ανακοίνωσή του το Στρατιωτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι είναι ικανό να διαφυλάξει την ασφάλεια και τα σύνορα της Μανμπίτζ ενάντια σε «εξωτερικές απειλές».

72714ece29721bff0809beb4346b7f96 835

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις