ΚΟΣΜΟΣ

Διεξάγονται κανονικά οι πτήσεις της Qantas

Διεξάγονται κανονικά οι πτήσεις της Qantas

Κανονικά εκτελούνται σήμερα όλες οι εσωτερικές και η πλειονότητα των διεθνών πτήσεων της αυστραλιανής εταιρείας Qantasμετά την απόφαση επιτροπής διαιτησίας να διατάξει το τέλος των εργατικών κινητοποιήσεων που δημιούργησαν προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες επιβάτες τις τελευταίες εβδομάδες και ανάγκασαν την εταιρεία να καθηλώσει τα αεροσκάφη της στο έδαφος το Σαββατοκύριακο.

«Οι ταξιδιώτες που έχουν κλείσει θέσεις για πτήσεις από το απόγευμα σήμερα και μετά, πρέπει να μεταβούν στο αεροδρόμιο», ανακοίνωσε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Εχοντας εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση με τα συνδικάτα σχετικά με την αναδιάρθρωση της εταιρείας, ο διευθυντής της Άλαν Τζόις αποφάσισε το Σάββατο να καθηλώσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 447 πτήσεις από 22 αεροδρόμια συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Λονδίνου, ακόμα και του Λος 'Αντζελες και περίπου 70.000 επιβάτες να μην μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν καθηλώσει τα αεροσκάφη της ότι οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζομένων τής στοίχισαν 68 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια (51,2 εκατομμύρια ευρώ).

Η Qantas, η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας και η πέμπτη στον κόσμο με το μεγαλύτερο αριθμό επιβατών, ετοιμάζεται να διαπανήσει εκατομμύρια δολάρια σε μια διαφημιστική εκστρατεία για να αποκαταστήσει την εικόνα της, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηροφορίες.