ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: 25 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις δέχτηκε η Ρωσία στο Μουντιάλ

Πούτιν: 25 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις δέχτηκε η Ρωσία στο Μουντιάλ

Περίπου 25 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις απέτρεψε η Ρωσία στη διάρκεια του φετινού Μουντιάλ.«Λειτουργήσαμε με τη μέγιστη δυναμικότητα και συγκέντρωση», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας,Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία αποτέλεσε το στόχο σχεδόν 25 εκατομμυρίων κυβερνοεπιθέσεων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την προέλευση των ηλεκτρονικών αυτών επιθέσεων, ούτε αν έγιναν από ιδιώτες ή λογισμικά.

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σχεδόν 25 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες στις δομές πληροφόρησης στη Ρωσία που συνδέονταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το Παγκόσμιο Κύπελλο, αντιμετωπίστηκαν, δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση που είχε την Κυριακή με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος, οι δηλώσεις του οποίου δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των ηλεκτρονικών αυτών επιθέσεων.

«Πίσω από αυτήν την επιτυχία κρύβεται μια πολύ σημαντική προπαρασκευαστική επιχειρησιακή εργασία, ανάλυση και πληροφόρηση, βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις, η συγκέντρωσή μας βρισκόταν στο μέγιστο», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Η Ρωσία φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 από τις 14 Ιουνίου ως τις 15 Ιουλίου σε έντεκα πόλεις και δώδεκα στάδια.

Στη Γαλλία το πάρτι συνεχίζεται μετά την θριαμβευτική νίκη της Εθνικής Γαλλίας.

Αρκετοί σταθμοί του μετρό στο Παρίσι θα παραμείνουν κλειστοί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται να υποδεχτεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων τους Les Bleues για να τους συγχαρεί για την κατάκτηση του Κυπέλλου.Την ίδια ώρα, ο Τύπος της Γαλλίας αποθεώνει την Εθνική Γαλλίας αφιερώνοντας της τα πρωτοσέλιδα.