Τραμπ: Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει το 5% του ΑΕΠ

Newsbomb

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Τρίτη (07/08) ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει προσεχώς το 5% του ΑΕΠ.

Η πρόβλεψη έγινε κατά τη διάρκεια δείπνου με επιχειρηματίες στο θέρετρο και γήπεδο γκολφ που του ανήκει στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσεϊ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όπου ο αμερικανός πρόεδρος κάνει ολιγοήμερες διακοπές.

«Όπως γνωρίζετε, οδεύουμε να καταγράψουμε ρεκόρ (...) του ΑΕΠ. Κανένας δεν το πίστευε ότι θα ήταν τόσο πάνω, ούτε καν σχεδόν 2 (τοις εκατό), κι είμαστε στο 4,1!» είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Ο ρυθμός ανάπτυξης 4,1% επί του ΑΕΠ που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο ήταν ο πιο υψηλός των τελευταίων τεσσάρων ετών.

«Και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα ψηλότερα», συνέχισε ο ρεπουμπλικάνος. Εξήγησε ότι με τις νέες εμπορικές συμφωνίες που θα έλθουν, η οικονομία θα μπορέσει να «πάει πολύ πιο μακριά».

Ο Τραμπ συμπλήρωσε: «το επόμενο τρίμηνο θα είναι –αυτό δεν είναι παρά μόνο μια εκτίμηση– αλλά λένε ότι θα μπορούσε να είναι 5 (τοις εκατό)».

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσουμε το 5. Για άλλη μια φορά, αυτοί είναι αριθμοί που ο κόσμος δεν πίστευε, αλλά θεωρώ αληθινά ότι μπορούμε να πάμε πολύ πιο ψηλά από το 5 (τοις εκατό στον ρυθμό ανάπτυξης) μόλις έχουμε εμπορικές συμφωνίες που είναι λογικές, ευεργετικές και καλές για τη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved