Σε μια... κόλλα χαρτί έχει ο Μπερλουσκόνι τους προδότες

Newsbomb

Τις σημειώσεις που κρατούσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τον ισολογισμό κατάφεραν να φωτογραφήσουν οι φωτορεπόρτερ που καθόντουσαν στα θεωρεία, πίσω από τα έδρανα.

Στις σημειώσεις του, ο Μπερλουσκόνι έγραψε μεταξύ άλλων: «8 προδότες, ανατροπή, ψήφος», ενώ λίγο πιο κάτω αναφέρονταν οι λέξεις «παραίτηση», «Πρόεδρος της Δημοκρατίας», «Λύση».

Παρά το γεγονός ότι οι σημειώσεις ήταν προσωπικές, οι σχολιαστές εκτιμούν ότι ο ιταλός πρωθυπουργός σκέπτεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσει πρόωρες εκλογές. Οι ίδιοι σχολιαστές υποστηρίζουν δηλαδή ότι ο Μπερλουσκόνι απορρίπτει το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης ευρύτερης συναίνεσης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ρόζι Μπίντι προανήγγειλε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής, αν δεν παραιτηθεί ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός.

Το τηλεοπτικό δίκτυο La 7 και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa πάντως μετέδωσαν ότι o Μπερλουσκόνι πρόκειται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

Ωστόσο, στελέχη της κεντροδεξιάς υποστηρίζουν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αλλά στόχος της επίσκεψής του στο Προεδρικό Μέγαρο είναι να αναλύσει τα νέα δεδομένα με τον Πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved