Αντίστροφη μέτρηση για την παραίτηση Μπερλουσκόνι

Newsbomb

Αρχίζει σήμερα στην Ιταλική Γερουσία η κρίσιμη συζήτηση για την έγκριση του πακέτου οικονομικής βοήθειας και των μέτρων που απαιτούν οι Βρυξέλλες.

Το Σάββατο πιθανώς να ακολουθήσει και η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Γερουσία αναμένονται την Παρασκευή, ενώ η έγκριση των μέτρων θεωρείται πιθανή, μετά την έγκρισή της από επιτροπή της Γερουσίας.

Για πρώτη φορά στην Γερουσία θα μπορεί να ψηφίσει ο Μάριο Μόντι, μετά την απόφαση του προέδρου της Ιταλίας να τον κάνει ισόβιο γερουσιαστή.

Ο Μάριο Μόντι αναμένεται να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ενδεχομένως και τη Δευτέρα, μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου μετά την ψήφιση των μέτρων.

Χθες ο Μάριο Μόντι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και η συνομιλία, είχε στο επίκεντρό της το νέο θεσμικό ρόλο του ισόβιου γερουσιαστή.

Όσον αφορά τις προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ο Μόντι αναμένεται ότι θα λάβει τη συγκατάθεση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, του κεντροδεξιού κόμματος του Μπερλουσκόνι και του κεντρώου Τρίτου Πόλου.

Συνεχίζουν να εκφράζουν την αντίθεσή τους η Λέγκα του Βορρά, ο κεντροαριστερός πρώην εισαγγελέας Αντόνιο Ντι Πιέτρο, επικεφαλής του κόμματος Ιταλία των Αξιών, αλλά και ένα μέρος των βουλευτών του Μπερλουσκόνι με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών, Αλτέρο Ματεόλι.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved