ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Σκριπάλ: «Άγνοια» από το Κρεμλίνο για την αποκάλυψη της ταυτότητας υπόπτου

Υπόθεση Σκριπάλ: «Άγνοια» από το Κρεμλίνο για την αποκάλυψη της ταυτότητας υπόπτου

Το Κρεμλίνο δηλώνει άγνοια για το όνομαΑνατόλι Τσεπιγκά.

Το Κρεμλίνο με αφορμή βρετανικά δημοσιεύματα, τα οποία ισχυρίζονται ότι ο Ρουσλάν Μπορσίροφ (ένας εκ των δύο εμπλεκομένων στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι) είναι πράκτορας των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού GRU και πως το πραγματικό του όνομα είναι Ανατόλι Τσεπιγκά, δηλώνει άγνοια για το όνομα αυτό.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν το Κρεμλίνο επιμένει ότι ο Ρουσλάν Μποσίροφ είναι ένας πολίτης, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε «Δεν έχουμε κάποια άλλα στοιχεία».

«Αυτό (οι πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας The Daily Telegraph) απ' ότι αντιλαμβάνομαι, είναι μια άτυπη έρευνα και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ανταποκρίνεται, ή αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» δήλωσε ο Πεσκόφ, και προσέθεσε: «Προς το παρόν ξεκινάμε από τα στοιχεία τα οποία έδωσαν οι δύο αυτοί πολίτες (Πετροφ και Μποσίροφ).

Ο Πεσκόφ υποσχέθηκε ότι οι πληροφορίες των ΜΜΕ που λένε ότι ο Ρουσλάν Μποσίροφ υπηρετούσε στην υπηρεσία πληροφοριών του στρατού GRU θα ελεγχθούν. «Αναμφίβολα θα ελέγξουμε τις πληροφορίες που αφορούν αυτόν τον στρατιωτικό, θα ελέγξουμε και τους καταλόγους όσων έχουν βραβευθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, επικαλούμενη τα στοιχεία της έρευνας που έκανε η ερευνητική ομάδα Bellingcat, είχε γράψει ότι το όνομα Ρουσλάν Μποσίροφ είναι ψευδώνυμο του 39χρονου συνταγματάρχη των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού Ανατόλι Τσεπιγκά, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Σκριπάλ: Συνταγματάρχης της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας ένας εκ των υπόπτων

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων