Τρόμος στην Ευρώπη: Οι τζιχαντιστές του ISIS διασπείρονται εντός της ΕΕ και παίρνουν «θέσεις μάχης»

Newsbomb

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Σιρομόλοτοφ δήλωσε σήμερα 9 Οκτωβρίου ότι ένα από τα δύσκολα ζητήματα στην παρούσα συγκυρία είναι η παρεμπόδιση της επιστροφής των ξένων τρομοκρατών του ISIS από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και πρωτίστως από την Συρία και το Ιράκ στην Ευρώπη και την Ρωσία.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχους είπε ότι με το πρόβλημα της επιστροφής των τρομοκρατών βρίσκονται αντιμέτωπες οι χώρες της Ευρώπης αλλά και η Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι τρομοκράτες διασπείρονται στην Ευρώπη, ενώ μέσω Λευκορωσίας και Ουκρανίας έρχονται στην Ρωσία».

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών είπε επίσης ότι για τους τρομοκράτες υπάρχουν «ασφαλείς λιμένες», πρωτίστως εκεί που γίνονται εχθροπραξίες και στους οποίους καταφεύγουν, αναφέροντας ότι τέτοιοι «λιμένες» είναι η χερσόνησος του Σινά, το Αφγανιστάν και η Ινδονησία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι αρκετοί τρομοκράτες θέλουν να μεταβούν από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας στο Ιράκ, αλλά οι προσπάθειες τους ανακόπτονται από το Ιράκ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved