ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Boeing 737: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροπλάνου της Lion Air που κρύβει τις απαντήσεις;

Συντριβή Boeing 737: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροπλάνου της Lion Air που κρύβει τις απαντήσεις;

Ινδονήσιοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης έχουν μια «ισχυρή ένδειξη» ότι ένας υποθαλάσσιος ήχος τον οποίο άκουσαν προέρχεται από το μαύρο κουτί του επιβατικού αεροσκάφους της εταιρίας Lion Air το οποίο συνετρίβη με 189 επιβαίνοντες αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο αρχηγός του στρατού της χώρας.

Ο αρχηγός του στρατού Χάντι Τζατζάντο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι δύτες έχουν ήδη κατέβει για να εξετάσουν το σημείο, αλλά αντιμετωπίζουν ισχυρά ρεύματα.

«Ελπίζουμε πως απόψε θα μπορέσουμε να ρίξουμε άγκυρα και να αποδεσμεύσουμε το ROV (υποθαλάσσιο όχημα που λειτουργεί με τηλεχειρισμό) ξανά και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε ένα μαύρο κουτί δεδομένης της ισχυρής ένδειξης και, όχι μακριά από εκεί, το κύριο σώμα του αεροπλάνου», είπε ο Τζατζάντο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, σοκ προκαλεί η δημοσίευση ενός βίντεο που διαδόθηκε μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποτίθεται ότι καταγράφει τις τελευταίες στιγμές των 189 επιβατών μέσα στην καμπίνα της μοιραίας πτήσης λίγο πριν τη συντριβή του αεροσκάφους. Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής αν πρόκειται για την εν λόγω πτήση ή αν πρόκειται για “fake news”.