ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό Μελβούρνη: Ένοχος για έξι ανθρωποκτονίες ο Ελληνοαυστραλός δράστης

Μακελειό Μελβούρνη: Ένοχος για έξι ανθρωποκτονίες ο Ελληνοαυστραλός δράστης

Σε μια από τις χειρότερες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία της Μελβούρνης, ο 28χρονος Δημήτρης Γκαργκάτσουλαςείχε σκοτώσει με το αυτοκίνητό του 6 ανθρώπους και είχε τραυματίσει 27.

Σήμερα Τρίτη (13/11), στο ανώτατο δικαστήριο της Μελβούρνης, οι ένορκοι -σε μια συνεδρίαση που διήρκησε λιγότερο από μια ώρα- τον βρήκαν ένοχο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνοαυστραλός Γκαργκάτσουλας, είχε οδηγήσει το αυτοκίνητό του πάνω σε δεκάδες πεζούς, σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Μελβούρνης, τον Ιανουάριο του 2017. Μεταξύ των θυμάτων του ήταν ένα βρέφος κι ένα 10χρονο κορίτσι.

melvourni ellinoafstralos

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Η Αστυνομία είχε ξεκαθαρίσει εξ' αρχής ότι το περιστατικό δεν συνδεόταν με την τρομοκρατία και είχε αναφέρει ότι ο οδηγός είχε «εγκληματικό παρελθόν», το οποίο περιελάμβανε κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία ενώ είχε καταγραφεί ότι είχε βιώσει παραισθήσεις λόγω χρήσης ναρκωτικών.

Δείτε: Νέο σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που ο Ελληνοαυστραλός σκόρπισε τον θάνατο στη Μελβούρνη

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα στο Newsbomb.gr για το μακελειό στη Μελβούρνη

Όπως σημειώνει το Reuters, η επίθεση του Ελληνοαυστραλού είχε σημειωθεί μόλις ένα τετράγωνο από το σημείο που την περασμένη εβδομάδα ένας Σομαλός έβαλε φωτιά σε ένα αυτοκίνητο γεμάτο φιάλες αερίου και μαχαίρωσε έναν άνθρωπο, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί και αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή τις επόμενες ώρες

Τα «μαζεύει» μετά την κατακραυγή ο Λαέρτης Βασιλείου: Παραποιήθηκαν τα λόγια μου για τον Κάτσιφα