ΚΟΣΜΟΣ

Ένα βρέφος τριών μηνών είναι το πέμπτο θύμα του Έλληνα που σκόρπισε το θάνατο στη Μελβούρνη (Vids)

Ένα βρέφος τριών μηνών είναι το πέμπτο θύμα του Έλληνα που σκόρπισε το θάνατο στη Μελβούρνη (Vids)

Ένα βρέφος τριών μηνών υπέκυψε στα τραύματά του και είναι το πέμπτο θύμα του 26χρονου έλληνα ομογενή που έπεσε από πρόθεση με το αυτοκίνητό του την Παρασκευή πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη, ενώ ακόμη τέσσερις άνθρωποι παλεύουν για τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/1) η τοπική αστυνομία.

Το βρέφος πέθανε χθες Σάββατο το βράδυ στο νοσοκομείο. Τα τέσσερα άλλα θύματα του 26χρονου είναι ένα κοριτσάκι 10 ετών, δύο άνδρες 25 και 33 ετών και μια γυναίκα 32 ετών.

3w993qhighc0.bild

Συνολικά 37 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων η υγεία τεσσάρων είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που τραυματίστηκε από σφαίρα στο χέρι στη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψή του, εξακολουθεί επίσης να νοσηλεύεται. Ακόμη δεν έχει ανακριθεί.

Λίγο μετά το συμβάν η αστυνομία της Πολιτείας της Βικτόρια ανακοίνωσε ότι ο Ελληνοαυστραλός, που φέρεται να μαχαίρωσε τον πρωί της ίδιας ημέρας τον αδελφό του, πάσχει από ψυχικές διαταραχές και συνδέεται με υποθέσεις ναρκωτικών.

«Το άτομο αυτό δεν συνδέεται με καμία τρομοκρατική δραστηριότητα», είχε δηλώσει την Παρασκευή το βράδυ ο διοικητής της αστυνομίας Γκράχαμ Άστον. «Δεν θεωρούμε τρομοκρατική την επίθεση αυτή», είχε προσθέσει.

6666

Συγκλονιστική μαρτυρία συγγενή

Ότι πρόκειται για κακό άνθρωπο κάνει λόγο συγγενής του δράστη, ο οποίος μιλώντας στα αυστραλιανά ΜΜΕ, δήλωσε «Ο Jimmy ήταν πάντα κακός άνθρωπος. Όταν είδα στην τηλεόραση τι είχε συμβεί, ήμουν σίγουρος ότι ήταν εκείνος».

suspect1

Φωτογραφία - ντοκουμέντο: Λίγο πριν πέσει πάνω στο πλήθος

australia driver face 473 355

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Graham Ashton επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός του οχήματος έπεσε επίτηδες πάνω στους πεζούς (με 60 χιλιόμετρα την ώρα) σε πολυσύχναστο δρόμο της Μελβούρνης και ότι έχει συλληφθεί.

Το σημείο του δυστυχήματος

w2

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν παράξενα πριν από το δυστύχημα, που έγινε στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, και όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αυστραλιανής αστυνομίας δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Δείτε βίντεο - ντοκουμέντο

Η στιγμή που το αυτοκίνητο θερίζει τους πεζούς στην Αυστραλία

Είχε πάρει όμηρο μια γυναίκα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας πριν πέσει πάνω στους πεζούς είχε πάρει όμηρο και μια γνωστή του γυναίκα, η οποία κατάφερε να απελευθερωθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο οδηγός του οχήματος ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να πέφτει αδιακρίτως πάνω στους πεζούς.

Σχετικές ειδήσεις