ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Ασύλληπτος ο Σενούσι

Λιβύη: Ασύλληπτος ο Σενούσι

Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης επί των ημερών του Μουάμαρ Καντάφι, Αμπντάλα αλ Σενούσι δεν έχει συλληφθεί δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Λουίς Μορένο-Οκάμπο.

Ωστόσο, την Κυριακή αξιωματούχοι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου είπαν ότι ο Σενούσι είχε συλληφθεί μια ημέρα μετά τη σύλληψη του γιου του Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, στην ίδια περιοχή της νότιας Λιβύης.

Ο προσωρινός πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουραχίμ Ελ Κέιμπ αργότερα άφησε να εννοηθεί ότι οι πληροφορίες αυτές μπορεί να μην είναι αληθείς, ενώ το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο δεν έχει επίσημα επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τη σύλληψη του Σενούσι παρότι ένας στρατιωτικός διοικητής συνέχισε να υποστηρίζει πως συνελήφθη.

Το ΔΠΔ είχε ασκήσει δίωξη στον Μουάμαρ Καντάφι, στον Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι και στον Σενούσι για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Κατανοώ ότι αυτός (ο Σενούσι) δεν έχει συλληφθεί», είπε ο Μορένο-Οκάμπο μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς στην Τρίπολη.