ΚΟΣΜΟΣ

«Θύελλα» τρομο-πακέτων σε πρεσβείες και προξενεία στην Αυστραλία: Στόχος και το ελληνικό προξενείο

«Θύελλα» τρομο-πακέτων σε πρεσβείες και προξενεία στην Αυστραλία: Στόχος και το ελληνικό προξενείο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αυστραλία όπου τουλάχιστον 13ύποπτα δέματαέχουν σταλεί σε πρεσβείες και προξενεία στην Καμπέρα και στη Μελβούρνη (ανάμεσα τους και το ελληνικό προξενείο στην Μελβούρνη), όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας σήμερα 9 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας, τα δέματα εξετάζονται κι έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για την υπόθεση. Στο δελτίο Τύπου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

greek consulate

Νωρίτερα, αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως τα ύποπτα δέματα παραδόθηκαν στις πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Νότιας Κορέας, της Ιταλίας, της Ινδίας, του Πακιστάν και της Αιγύπτου.

(Στιγμιότυπο έξω από το ελληνικό προξενείο στην Μελβούρνη)

Πυροσβέστες και τραυματιοφορείς έσπευσαν στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και αυτή της Ινδίας στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες περί κάποιου τραυματισμό μελών του προσωπικού οποιασδήποτε ξένης διπλωματικής αποστολής.

Η βρετανική αποστολή επιβεβαίωσε ότι παραλήφθηκε στα γραφεία της στη Μελβούρνη ένα από τα ύποπτα δέματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Όλο το προσωπικό μας είναι ασφαλές» «και γνωρίζουμε πού βρίσκεται», πρόσθεσε.

Πηγή φωτογραφίας: ABC.net, Twitter