ΚΟΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς: «Ο νέος ήρωας που γράφει ιστορία»

Τσιτσιπάς: «Ο νέος ήρωας που γράφει ιστορία»
Twitter/ @AustralianOpen

Στέφανος Τσιτσιπάς - Όλες οι ειδήσεις:Στην εντυπωσιακή πορεία του Έλληνα τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά στους ημιτελικούς του Australian Open αναφέρεται σε εκτενές αφιέρωμα στις αθλητικές σελίδες της η Sueddeutsche Zeitung (SZ). «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετέχει με το συναρπαστικό του στιλ του στον ημιτελικό και κατακτά τις καρδιές του κοινού» γράφει η SZ, περιγράφοντας το κλίμα γιορτής αυτές τις μέρες στην ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης που παρακολουθεί βήμα - βήμα την πορεία του νεαρού Έλληνα τενίστα στο αυστραλιανό γκραν σλαμ.

«Είναι ο νέος ήρωάς τους», σημειώνει η SZ, «ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κατάφερε να κερδίσει ποτέ αγώνα στα μπλε γήπεδα του Γιάρα Ρίβερ. Τώρα είναι ο πρώτος που περνά στον ημιτελικό. Επίσης είναι ο πρώτος εικοσάχρονος, μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2007, που φτάνει στην ημιτελική φάση ενός εκ των τεσσάρων μεγάλων γκραντ σλαμ», αναφέρει η εφημερίδα σημειώνοντας: «Πολλοί ειδικοί είδαν στον Τσιτσιπά την περασμένη Κυριακή έναν μίνι - Φέντερερ: την ίδια κομψότητα στα χτυπήματα, την ίδια ηρεμία, την ίδια εμπιστοσύνη στις δεξιότητές του που είχε και εκείνος ο 19χρονος, ο οποίος το καλοκαίρι του 2001 νίκησε στο Wimbleton τον Πιτ Σάμπρας και κατάφερε έτσι να εκτοπίσει από τη θέση του τον εφτά φορές νικητή του τουρνουά. Και τότε ο Φέντερερ δεν είχε ακόμη κερδίσει ματς στο Wimbleton κι έτσι οι παραλληλισμοί με τον Τσιτσιπά δεν έλειψαν την Κυριακή».

«Όποιος έχει καταφέρει να κερδίσει τον Τζόκοβιτς, τον Άντερσον και τον Ζβέρεφ σε ένα τουρνουά (τον Αύγουστο στο Τορόντο) και τώρα τον Φέντερερ, έχει όλες τις προϋποθέσεις να ανέβει στο επόμενο επίπεδο», γράφει η εφημερίδα.

Πάντως ο ίδιος ο Τσιτσιπάς, παρατηρεί η εφημερίδα, δεν φαίνεται να κάνει μακρόπνοα σχέδια. «Όταν δεν παίζει τένις, τραβά φωτογραφίες και βίντεο για το κανάλι του στο youtube. To τένις είναι σημαντικό, αλλά όχι το σημαντικότερο στη ζωή, όπως λέει. «Όλοι έχουμε κι άλλα ταλέντα, λέει ο ίδιος, τα οποία δεν πρέπει να αφήνουμε».

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικές ειδήσεις