ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλούν επικίνδυνα οι Τούρκοι: Με «όπλο» το Μπαρμπαρός εκβιάζουν την αναγνώριση της τουρκικής ΑΟΖ

Προκαλούν επικίνδυνα οι Τούρκοι: Με «όπλο» το Μπαρμπαρός εκβιάζουν την αναγνώριση της τουρκικής ΑΟΖ
Τι δήλωσε ο Οζερσάι

Το Μπαρμπαρός καθορίζει το σημείο που θα γίνει η γεώτρηση και γι’ αυτό μετακινείται στις περιοχές F και G (τεμάχια 2,3,8,9,13 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας) που αδειοδοτήθηκαν από το ψευδοκράτος στην ΤΡΑΟ, ανέφερε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «υπουργός εξωτερικών» προέβη σε δηλώσεις για το θέμα στην Deutsche Welle λέγοντας πως «ό,τι είπαμε πριν, αυτό κάνουμε τώρα.
Πλέον έχουν φτάσει στο σημείο πραγματοποίησης γεώτρησης και γι’ αυτό καθορίζουμε το σημείο που θα γίνει αυτή η γεώτρηση». Γι’ αυτό το λόγο, είπε, το Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασιά μετακινείται στις περιοχές F και G που το ψευδοκράτος ισχυρίζεται ότι ανήκουν στη δική του αποκλειστική ζώνη.

«Η γεώτρηση θα γίνει στο μέρος που θα καθορισθεί μετά από αυτή την εργασία. Με τις τελευταίες έρευνες που θα γίνουν εκεί, θα καθορίσουμε το ακριβές σημείο που θα γίνει σύντομα από την ΤΡΑΟ η γεώτρηση».

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, η γεώτρηση θα είναι στο όνομα της «τδβκ» και δεν θα γίνει απλά για να γίνει, αλλά «στο σημείο όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί πραγματικά φυσικό αέριο».

Ο «υπεξ» ανέφερε ότι τα κατεχόμενα δεν είχα εξαγγείλει κάποιες θαλάσσιες περιοχές μόνο στο «βορρά» του νησιού αλλά και στον «νότο», «το ίδιο όπως έκανε και η ε/κ πλευρά».

Έδωσαν, συνέχισε, σε μια εταιρεία, την ΤΡΑΟ, την άδεια να διεξάγει έρευνες εξ ονόματος των κατεχομένων, όπως ακριβώς έκανε και η «ε/κ διοίκηση» στις εταιρείες ΕΝΙ και ΕΧΧΟΝ. «Τώρα καθορίζουμε τα σημεία που θα κάνουμε τις γεωτρήσεις, όπως έκανε ακριβώς και η ε/κ πλευρά».

Ταυτόχρονα, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι η πρόταση της τ/κ πλευράς για συνεργασία των δύο πλευρών στο θέμα του φυσικού αερίου πριν την λύση του Κυπριακού «ισχύει ακόμα».

Εμείς, δήλωσε, δεν θέλουμε το θέμα του φυσικού αερίου να αποτελέσει στοιχείο έντασης και ξέρουμε ότι εάν πριν από τη λύση καθίσουμε, συζητήσουμε αυτό το θέμα και αρχίσουμε μια συνεργασία, τότε η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα μετατραπεί σε μια περιοχή σταθερότητας, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Η δημιουργία αμοιβαίας και αλληλοεξαρτώμενης συνεργασίας και εμπορίου μεταξύ όλων των παραγόντων στην περιοχή, θα ωφελήσει όλους και θα μειώσει την πιθανότητα αντιπαραθέσεων, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανικός έχει κυριεύσει τον Μαδούρο - Φυγαδεύει με αεροπλάνα δεκάδες τόνου χρυσού

Brexit: Και τώρα τι; Αυτά είναι τα σενάρια που θα κρίνουν το μέλλον της Βρετανίας

Βρέθηκαν συντρίμμια που ανήκουν στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα

Σχετικές ειδήσεις