ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πάγωσε μέχρι και η…Κόλαση! (pics)

ΗΠΑ: Πάγωσε μέχρι και η…Κόλαση! (pics)
Οι ειδικοί προειδοποιούν: Πέντε λεπτά στο κρύο αρκούν για να πάθεις υποθερμία

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στις ΗΠΑ - Σε πολλές Πολιτείες τα σχολεία είναι κλειστά - Χάος και στα αεροδρόμια

Οι πολικές θερμοκρασίες που αγγίζουν ακόμα και τους -50 βαθμούς Κελσίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τεράστια απειλή για τους πολίτες, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως αρκούν πέντε λεπτά στο κρύο για να πάθει κάποιος κρυοπάγημα ή υποθερμία.

Σε πολλές Πολιτείες τα σχολεία είναι κλειστά, με την κυβέρνηση του Ιλινόις να προειδοποιεί για κινδύνους υποθερμίας. Μάλιστα, χάος έχει δημιουργηθεί στα αεροδρόμια, με εκατοντάδες πτήσεις να έχουν ακυρωθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ από το κύμα ψύχους οι νεκροί έχουν φτάσει τους 21 και υπάρχουν φόβοι πως όσο περνούν οι ώρες, αυτός ο αριθμός μπορεί και να μεγαλώσει.

Στην πολιτεία του Μίσιγκαν μεταξύ άλλων «πάγωσε» και η μικρή πόλη Hell, επιτρέποντας και στα ΜΜΕ να κάνουν… λογοπαίγνιο σχετικά με την «παγωμένη Κόλαση».

Οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι στο κρύο ωστόσο, αυτή τη φορά, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η θερμοκρασία έπεσε 26 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Τα πάντα παγώνουν και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Δείτε φωτογραφίες από την «Κόλαση» αλλά και άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις