ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Λίντσαραν και έκαψαν ζωντανούς δύο νεαρούς (ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΣΟΚ: Λίντσαραν και έκαψαν ζωντανούς δύο νεαρούς (ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Τους κατηγόρησαν για εκβιασμό

Όχλος περίπου χιλίων ανθρώπων λιντσάρισε κι έκαψε ζωντανούς το βράδυ της Δευτέρας18 Φεβρουαρίου δύο νεαρούς, ηλικίας 18 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων υπήρχαν υποψίες πως επιδίδονταν σε εκβίαση οδηγών ταξί, στο Πουέρτο Μπάριος, στις ακτές της Γουατεμάλας στην Καραϊβική Θάλασσα, περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Τρίτη.

Οι δύο νέοι είχαν αρχικά συλληφθεί από ομάδα πολιτών, που τους πήγε σε αστυνομικό τμήμα, ανέφερε ο Πάμπλο Καστίγιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας. Όμως, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους σε άλλο κέντρο κράτησης, περίπου χίλιοι κάτοικοι εν εξάλλω επενέβησαν και τους άρπαξαν.

Αφού τους λιντσάρισαν, τους έκαψαν ζωντανούς, μερικές δεκάδες μέτρα από το αστυνομικό τμήμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Κατά δημοσιεύματα στον Τύπο, οι δύο νεαροί φέρονται να εκβίαζαν οδηγούς ταξί.
Τα λιντσαρίσματα φερόμενων ως κακοποιών πολλαπλασιάζονται στη Γουατεμάλα, λόγω της οργής των κατοίκων που καταγγέλλουν την αδυναμία ή ανικανότητα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών στον αγώνα εναντίον των συμμοριών, οι οποίες κατατρομοκρατούν τον πληθυσμό. Η βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε περίπου 6.000 ανθρώπους στη Γουατεμάλα.

Από αυτούς, περίπου οι μισοί φόνοι αποδίδονται στις μάρας, όπως αποκαλούνται οι συμμορίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Κατά στοιχεία της Οργάνωσης Αμοιβαίας Υποστήριξης, ΜΚΟ που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γουατεμάλα, μεταξύ του 2008 και του 2017 έχασαν τη ζωή τους 344 άνθρωποι και άλλοι 1.258 τραυματίστηκαν σε λιντσαρίσματα.

Σχετικές ειδήσεις