ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ: Εντόπισαν νεκρή φάλαινα - τέρας στη ζούγκλα (pics)

Θρίλερ: Εντόπισαν νεκρή φάλαινα - τέρας στη ζούγκλα (pics)
Ανακάλυψη – μυστήριο
Bicho D'água

Απέναντι σε ένα ζοφερό και συνάμα αινιγματικό θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι ενός χωριού στις όχθες του ποταμού Αμαζονίου στη Βραζιλία την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, όταν ξαφνικά ο ουρανός κοντά στον οικισμό γέμισε με εκατοντάδες αρπακτικά. Σε ένα ξέφωτο περίπου 15 μέτρων κειτόταν το τεράστιο κουφάρι μιας μεγάπτερης φάλαινας.

Βιολόγοι από τη ΜΚΟ Bicho D'Agua έσπευσαν στο σημείο με σκοπό να ερευνήσουν το θάνατο της φάλαινας, προτού οι γύπες κατασπαράξουν το σώμα της. Ωστόσο, όταν έφτασαν επί τόπου, δεν εντόπισαν ούτε μία πληγή στη νεκρή φάλαινα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πιθανολογείται ότι το θαλάσσιο θηλαστικό ξεβράστηκε στην ξηρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα του Αμαζονίου, όταν τα γλυκά νερά του ποταμού πλημυρίζουν τη στεριά, γεγονός που καθιστά το εύρημα ακόμα πιο μυστηριώδες, καθώς οι φάλαινες συνήθως διεισδύουν στη «λεκάνη» του Αμαζονίου μόνο το καλοκαίρι, όταν το αλμυρό νερό απλώνεται στο απέραντο σύστημα των ποταμών του Αμαζονίου.

Η μόνη εξήγηση που μπορούν να δώσουν οι επιστήμονες είναι η πιθανότητα το φαλαινάκι ηλικίας περίπου ενός έτους, μήκους οχτώ μέτρων και βάρους 1,5 τόνου, να διαχωρίστηκε από τη μητέρα του και δυστυχώς να παγιδεύτηκε στα φυτά του ποταμού όπου και βρήκε το θάνατο, ενώ στη συνέχεια ξεβράστηκε στη στεριά από τεράστια κύματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κάτι μυστήριο συμβαίνει στο ηλιακό μας σύστημα και οι επιστήμονες δε μπορούν να το εξηγήσουν

Πολύ κακό για το τίποτα: Ούτε ένα «κουβά πετρέλαιο» δεν έχει βρει o «Πορθητής» του Ερντογάν

Δημοσκόπηση – «βόμβα»: Τι πραγματικά πιστεύουν οι Σκοπιανοί για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σχετικές ειδήσεις