ΚΟΣΜΟΣ

Κάιρο: Αυξήθηκαν οι νεκροί του πολύνεκρου δυστυχήματος (pics+vid)

Κάιρο: Αυξήθηκαν οι νεκροί του πολύνεκρου δυστυχήματος (pics+vid)
Σκληρές εικόνες από το δυστύχημα
AP

Στους 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την ακυβέρνητη αμαξοστοιχία στο Κάιρο

Ακόμα δύο θύματα της τραγωδίας υπέκυψαν: Ένας οδηγός ασθενοφόρου που υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 85% του σώματός του και ένα ακόμη τραυματίας, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Δείτε φωτογραφίες από το δυστύχημα στη gallery του Newsbomb.gr

Στο μεταξύ, βίντεο από κάμερα ασφαλείας του σταθμού καταγράφει την απόλυτη φρίκη και τις σκηνές πανικού που επικράτησαν από τη σύγκρουση τρένου που προκάλεσε πυρκαγιά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Καΐρου.

Οι εικόνες είναι σκληρές και μοιάζουν να είναι βγαλμένες από ταινία τρόμου: Άνθρωποι τυλιγμένοι στις φλόγες τρέχουν αλλόφρονες να σωθούν, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Λόγω της διαρροής καυσίμου από το τρένο, οι φλόγες τύλιξαν τα πάντα στο πέρασμά τους, «καταπίνοντας» τους περαστικούς.

Προσοχή, πολύ σκληρές εικόνες:

«Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο σημείο επικράτησαν σκηνές πανικού, με τους πολίτες να επιχειρούν να σωθούν από τις φλόγες.

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη η μηχανή του τρένου», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Πώς προκλήθηκε το δυστύχημα

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης συνελήφθη ο οδηγός της αμαξοστοιχίας.

Όπως αναφέρουν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου, το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός άφησε ακυβέρνητο το τρένο έπειτα από διαπληκτισμό με ένα συνάδελφό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο οδηγός τράπηκε σε φυγή αμέσως μετά το δυστύχημα, ενώ βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του, στην περιοχή Μενουφέια, έξω από το Κάιρο, όπου και συνελήφθη.

Η φωτιά στο σιδηροδρομικό σταθμό ξέσπασε την Τετάρτη. Επίσης, ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου, Χισάμ Αραφάτ, υπέβαλε την παραίτησή του μετά το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ακόμα ότι ο πρωθυπουργός την αποδέχθηκε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φορολοταρία αποδείξεων: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: Πώς συνδέεται η «μαφία του Κορυδαλλού» με τη δολοφονία

Θλίψη: Πέθανε πασίγνωστος επιχειρηματίας του Πειραιά

Σχετικές ειδήσεις