ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: «Ας ξεκινήσει το πάρτι» - Η στιγμή που ο μακελάρης θερίζει ζωές

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: «Ας ξεκινήσει το πάρτι» - Η στιγμή που ο μακελάρης θερίζει ζωές
ASSOCIATED PRESS

Επίθεση στη Νέα Ζηλανδία - Όλες οι ειδήσεις: Αυστραλός 28 ετών ο ένας από τους δράστες - Πυροβόλησε δεκάδες φορές για να αποτελειώσει τα θύματά του - Βίντεο που σοκάρει

Λουτρό αίματος στην περιοχή Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, όπου ένοπλοι εισέβαλαν σε δύο τζαμιά και γάζωσαν εκατοντάδες ανθρώπους. Σύμφωνα με τα Μέσα της Νέας Ζηλανδίας οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 49, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά.

Ένας από τους δράστες, είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω Facebook.

Αναρτήσεις από τον λογαριασμό του Τάραντ στο Twitter πριν διαγραφεί:

Η New Zealand Herald μεταδίδει ότι το όνομα του είναι Μπρέντον Τάραντ (Brenton Tarrant). Κατά το ίδιο δημοσίευμα ο Τάραντ είναι 28 ετών και είναι Αυστραλός.

Πληροφορίες μεταδίδουν ότι μόλις μπήκε στο τζαμί ο Τάραντ φώναξε «Let's get this party started» (Ας ξεκινήσει το πάρτι), και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως δίνοντας χαριστικές βολές σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Στο ίδιο βίντεο ο Τάραντ φέρεται να μπαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο στο τζαμί και να πυροβολεί συνεχώς.
Η πρώτη φάση της φονικής επίθεσής του κράτησε 3 λεπτά με τον ίδιο να επιστρέφει αφού πήρε νέα πυρομαχικά προκειμένου να δει αν υπάρχουν επιζήσαντες.

O Tάραταντ φορούσε στολή παραλλαγής με τις Αρχές να ερευνούν ακόμη το ενδεχόμενο να μην έδρασε μόνος αλλά αν είχε και συνεργούς. Σοκάρει το γεγονός πως ενώ οδηγούσε προς το τέμενος για να προκαλέσει μακελειό άκουγε folk μουσική.

Φρικιαστικό είναι το γεγονός πως οι γεμιστήρες από το αυτόματο όπλο του Τάραντ είχαν επάνω τους γραμμένα τα ονόματα άλλων μακελάρηδων, που επιτέθηκαν σε μουσουλμανικά τεμένη.

Μάλιστα ο Τάραντ μετά την διαφυγή του από το τέμενος Al Noor, πυροβόλησε ακόμη ένα άτομο, μέσα από το αυτοκίνητό του ενώ όπως ομολόγησε στην μετάδοσή του, «μετανιώνω που δεν κάθισα λίγο ακόμα για να το κάψω ολόκληρο αυτό το μέρος». Άκουγε το τραγούδι, «Fire» του Arthur Brown.Η αστυνομία βρήκε 2 δοχεία με βενζίνη στο αυτοκίνητό του, εικάζοντας πως όντως σχεδίαζε να κάψει το τέμενος.

Ο μακελάρης είχε ποστάρει στο Twitter λίγο πριν την επίθεσή του ένα μανιφέστο 87 σελίδων, θυμίζοντας σε πολλά σημεία όσα είχε κάνει και ο Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία.

Αρχικός στόχος του Τάραντ ήταν ένα τέμενος στην περιοχή Dunedin, ωστόσο άλλαξε απόφαση καθώς θεώρησε πως θα σκότωνε ακόμη περισσότερους στο τέμενος Al Noor.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Ζηλανδία: Επίθεση ενόπλων σε τζαμιά - Πληροφορίες για νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Σχετικές ειδήσεις