ΚΟΣΜΟΣ

Μέγα σκάνδαλο: Κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία κατέγραφαν «ροζ» στιγμές και μετέδιδαν LIVE

Μέγα σκάνδαλο: Κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία κατέγραφαν «ροζ» στιγμές και μετέδιδαν LIVE
Το υλικό που κατέγραφαν μεταδιδόταν απευθείας στο Διαδίκτυο
PIXABAY

Οι κάμερες ήταν κρυμμένες μέσα σε αποκωδικοποιητές ψηφιακής τηλεόρασης, πρίζες ή διακόπτες και σε πιστολάκια μαλλιών

Ένα σκάνδαλο με περίπου 1.600 θύματα αποκαλύφθηκε στη Nότια Κορέα, όταν οι Αρχές ανακοίνωσαν πως οι πράξεις χιλιάδων φιλοξενουμένων σε ξενοδοχεία της χώρας, διέρρεαν σε απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ήδη δύο άντρες, ενώ ερευνάται η πιθανή συμμετοχή ενός ζευγαριού. Τα βίντεο καταγράφηκαν σε 42 δωμάτια 30 ξενοδοχείων σε 10 διαφορετικές πόλεις. Η αστυνομία αναφέρει πως οι διευθύνσεις των ξενοδοχείων δεν εμπλέκονται.

Οι κάμερες ήταν κρυμμένες μέσα σε αποκωδικοποιητές ψηφιακής τηλεόρασης, πρίζες ή διακόπτες και σε πιστολάκια μαλλιών. Το υλικό που κατέγραφαν μεταδιδόταν απευθείας στο Διαδίκτυο.

Ο ιστότοπος που μετέδιδε τα επίμαχα βίντεο είχε πάνω από 4.000 εγγεγραμμένους χρήστες, 97 από τους οποίους πλήρωναν μηνιαία συνδρομή για να έχουν παραπάνω προνόμια, όπως για παράδειγμα να παρακολουθούν ξανά κάποια βίντεο. Μεταξύ Νοεμβρίου 2018 και Μαρτίου 2019, η σπείρα συγκέντρωσε πάνω από 6.000 δολάρια.

«Στο παρελθόν υπήρξε μία παρόμοια υπόθεση όπου κάμερες είχαν εγκατασταθεί σε ξενοδοχεία. Όμως, πρόκειται για την πρώτη φορά που η αστυνομία εντόπισε την πηγή της μετάδοσης» δήλωσαν οι Αρχές στο CNNi.

Περισσότερα από 800 ζευγάρια παρουσιάζονται στις εικόνες αυτές που βιντεοσκοπούνταν για τρεις μήνες, η πλειονότητα των οποίων την ώρα που έκανε σεξ, διευκρίνισε η αστυνομία.

Η συμμορία είχε συγκεντρώσει επτά εκατομμύρια γουόν (περίπου 5.445 ευρώ). Οι δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί, ενώ οι άλλοι δύο αποτελούν το αντικείμενο έρευνας.

Το 2017 περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι που ήταν ύποπτοι για τη χρήση κρυφών καμερών είχαν συλληφθεί στη Νότια Κορέα, αλλά μόνον το 2% από αυτούς είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν εξάλλου πολλές φορές κατά του φαινομένου αυτού των κρυφών καμερών στη διάρκεια της περσινής χρονιάς στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος #MeToo που στρέφεται ενάντια στη βία που ασκείται στις γυναίκες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέος Κόσμος: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία - Η μητέρα της 4χρονης είχε σχεδιάσει τα πάντα

Κεφαλονιά: Έπαθε ΣΟΚ ο ψαράς όταν είδε τι… ήρθε από το βυθό της θάλασσας (pics)

Σχετικές ειδήσεις