ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στον Καναδά: Μαχαίρωσαν παπά κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Τρόμος στον Καναδά: Μαχαίρωσαν παπά κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ)
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη

Σε ένα νέο περιστατικό θρησκευτικής βίας ιερέας μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ στο Μόντρεαλ του Καναδά, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρας ο δράστης χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο συμβάν όρμησε ξαφνικά κατά του ιερέα Claude Grou από το πίσω μέρος της Αγίας Τράπεζας και τον τραυμάτισε με αιχμηρό όπλο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η επίθεση συνέβη κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας και καταγράφηκε σε βίντεο καθώς η λειτουργία μεταδιδόταν ζωντανά. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ιερέας φέρει «ελαφρά τραύματα στο σώμα του».

Η αστυνομία κλήθηκε να επέμβει στο σημείο περίπου στις 8:40 (τοπική ώρα). Μέχρι τη στιγμή που έφθασαν οι πρώτοι αστυνομικοί, ο δράστης της επίθεσης είχε ακινητοποιηθεί από το προσωπικό ασφαλείας του ναού.

Το περιστατικό συνέβη μία εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση με 50 νεκρούς από ένοπλο ακροδεξιό σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία.

Σχετικές ειδήσεις