ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Γιούνκερ στη Μέι: Έχετε προθεσμία έως 12 Απριλίου, αλλιώς...

Τελεσίγραφο Γιούνκερ στη Μέι: Έχετε προθεσμία έως 12 Απριλίου, αλλιώς...
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έπεσε στην ανάγκη του... Κόρμπιν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδεχτεί μια παράταση στο Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου εφόσον εγκριθεί η συμφωνία αποχώρησης πριν από τις 12 Απριλίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για έναρξη συζητήσεων με το Εργατικό Κόμμα προκειμένου να καταστεί δυνατή η έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης από την ΕΕ, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ τόνισε σήμερα ότι η όποια παράταση δοθεί εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τη 12η Απριλίου, προκειμένου να μην τεθεί εν αμφιβόλω η «καλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών και να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ».

«Βάσει των δηλώσεων της Βρετανίδας πρωθυπουργού χθες το βράδυ, θεωρώ ότι έχουμε λίγες ημέρες παραπάνω εάν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε θέση να εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης με βιώσιμη πλειοψηφία έως τις 12 Απριλίου, η ΕΕ πρέπει από την πλευρά της να αποδεχτεί μία παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου», υπογράμμισε ενώπιον των ευρωβουλευτών.

Η Μέι έπεσε στην ανάγκη του... Κόρμπιν

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα είναι έτοιμο να συζητήσει σοβαρά με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι το θέμα του Brexit, εφόσον η Μέι είναι έτοιμη να χαλαρώσει τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει μέχρι τώρα στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (03/04), εκπρόσωπος των Εργατικών.

Η Τερέζα Μέι συναντάται αυτήν την ώρα με τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν για να προσπαθήσουν να εκπονήσουν έναν συμβιβασμό για το Brexit. Η Μέι θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μία παράταση της προθεσμίας του Brexit σε μία προσπάθεια να λυθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο εκπρόσωπος των Εργατικών παραδέχθηκε πως ο χρόνος εξαντλείται για να βρεθεί ένας τρόπος να αρθεί το αδιέξοδο στο κοινοβούλιο σχετικά με ένα σχέδιο αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δήλωσε πως νομικά δεσμευτικές αλλαγές στην προτεινόμενη μελλοντική σχέση με την ΕΕ θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις ανησυχίες των Εργατικών για τη χωριστή Συμφωνία Αποχώρησης.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των Εργατικών, δήλωσε «πολύ χαρούμενος» για τη συνάντηση με την Μέι και διαβεβαίωσε πως θα φροντίσει να υπάρξει πλάνο για την τελωνειακή ένωση και για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο Κόρμπιν αναγνώρισε πως η πρωτοβουλία της Μέι για συνομιλίες αποτελεί «ένα βήμα» προς την επίλυση του αδιεξόδου και χαρακτήρισε ευθύνη του την συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις με την πρωθυπουργό.

Ερωτώμενος από το BBC αν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί σε ορισμένα θέματα, απάντησε: «Έχω συναντηθεί με βουλευτές από όλα τα κόμματα τις τελευταίες εβδομάδες. Ναι, υπάρχει κάποιο κοινό έδαφος και υπάρχουν και μερικά σημεία στα οποία είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε. Υπάρχουν, όμως, πολύ περισσότερα κοινά σημεία απ΄ό,τι διαφορές σχετικά με το είδος της κοινωνίας που θέλουμε να έχουμε».

Ο ίδιος επέμεινε πως θα συζητήσει με την πρωθυπουργό και διευκρίνισε πως δεν θέλει να θέσει «κανένα όριο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Νέα Φιλοθέη - Ομολογία – σοκ: Αυτός είναι ο λόγος που στραγγάλισε τη γυναίκα του (pics)

Τρόμος για οικογένεια στη Νέα Μάκρη: Τους έδεσαν και τους λήστεψαν

Σχετικές ειδήσεις