ΚΟΣΜΟΣ

ΝΤΡΟΠΗ: Ανάγκασαν αυτιστικό παιδί να φοράει γιλέκο για να το ξεχωρίζουν στο προαύλιο! (pics)

ΝΤΡΟΠΗ: Ανάγκασαν αυτιστικό παιδί να φοράει γιλέκο για να το ξεχωρίζουν στο προαύλιο! (pics)

Ένα χυδαίο περιστατικό ρατσισμού με θύμα ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

Ένα ντροπιαστικό περιστατικό ήρθε στην δημοσιότητα καθώς ένα αυτιστικό αγοράκι αναγκάζεται από την διεύθυνση του σχολείου του να φορά φωσφοριζέ γιλέκο στο προαύλιο ώστε να τον ξεχωρίζουν τα άλλα παιδιά!

Ο επτάχρονος Τσάρλι Λόγκαν πήγε φέτος για δεύτερη χρονιά στο δημοτικό σχολείο Cherry Lane της βρετανικής πρωτεύουσας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι υπεύθυνοι του σχολείου αποφάσισαν να τον αναγκάσουν να φοράει ένα πορτοκαλί γιλέκο κατά τις ώρες του διαλείμματος, ώστε οι καθηγητές του να μπορούν να τον ξεχωρίσουν από τους άλλους μαθητές, καθώς είναι αυτιστικός.

Η διοίκηση του σχολείου ανέφερε πως αυτό το μέτρο είναι για την προστασία του παιδιού και όχι για να στιγματιστεί, ωστόσο η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει πάρα πολλές αντιδράσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η μητέρα του Τσάρλι δεν ικανοποιήθηκε από τα λεγόμενα της διεύθυνσης του σχολείου, αποφασίζοντας παράλληλα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς θεωρεί ότι ο γιος της πέφτει συστηματικά θύμα διακρίσεων λόγω του αυτισμού.

Η ίδια δηλώνει πως η προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν αφορά στο συμβολικό ποσό που ζητάει ως αποζημίωση από το σχολείο, αλλά στον σεβασμό κάθε μαθητή ανεξάρτητα από όποια ιδιαιτερότητα μπορεί να έχει ο καθένας.

Ο Τσάρλι έχει άλλα 3 αδερφάκια, τα οποία είναι και εκείνα αυτιστικά.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή στο θρίλερ της Λάρισας: Τι συνέβη τη μοιραία νύχτα που εξαφανίστηκε η Βάσω

Survivor: Χαμός με Δαλάκα - Ατακάν - Η ατάκα που «πάγωσε» τους παίκτες (pics)