ΚΟΣΜΟΣ

Αγνώριστος! Δείτε πώς είναι σήμερα ο Τζούλιαν Ασάνζ (pics)

Αγνώριστος! Δείτε πώς είναι σήμερα ο Τζούλιαν Ασάνζ (pics)
Αστυνομικοί τον έβγαλαν «σηκωτό» από την πρεσβεία
AP/Frank Augstein

Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ στη Βρετανία - Τον έβγαλαν σηκωτό από την πρεσβεία του Ισημερινού, αφού η κυβέρνηση της χώρας αφαίρεσε την ασυλία του.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ηλικίας 47 ετών, συνελήφθη σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, από υπαλλήλους της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, έπειτα από την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε στις 29 Ιουνίου του 2012», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Scotland Yard.

​Όπως προστίθεται, μάλιστα, ο ίδιος τελεί υπό κράτηση στον αστυνομικό σταθμό του κεντρικού Λονδίνου, «όπου και θα παραμείνει έως ότου παρουσιαστεί στο δικαστήριο, το συντομότερο δυνατό».

«Η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε το καθήκον εκτέλεσης του εντάλματος, καθώς προσκλήθηκε στην πρεσβεία από τον Πρέσβη του Εκουαδόρ, έπειτα από την άρση του καθεστώτος ασύλου», κατέληξε η βρετανική αστυνομία.

Η αφαίρεση του ασύλου έγινε λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των διεθνών συμβάσεων από τον Τζούλιαν Ασάνζ, διευκρίνισε ο πρόεδρος της χώρας Λενίν Μορένο.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, από τον Ιούλιο του 2012. Εκείνη την περίοδο, ο ίδιος βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» των σουηδικών Αρχών για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Ο Ασάνζ φοβάται μήπως κατόπιν μεταφερθεί στις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύει με θανατική ποινή για τη μετάδοση από τον ιστότοπό του 250.000 τηλεγραφημάτων της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού δήλωσε ότι έλαβε από τις βρετανικές Αρχές την διαβεβαίωση ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα εκδοθεί προς χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τα δικαστήρια θα αποφασίσουν τι θα ακολουθήσει.

Δείτε πώς είναι σήμερα στην παρακάτω Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμους - Ποιοι θα πάρουν μέχρι 25.000 ευρώ

Τρόμος: Αυτό είναι το επικίνδυνο μικρόβιο - Εξαπλώνεται «αθόρυβα» και προκαλεί θάνατο

Σχετικές ειδήσεις