ΚΟΣΜΟΣ

Το «νοσοκομείο του θανάτου»: Εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν λόγω λανθασμένης αγωγής

Το «νοσοκομείο του θανάτου»: Εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν λόγω λανθασμένης αγωγής

Περισσότεροι από 450 ασθενείς πέθαναν πρόωρα, από το 1987 έως το 2001, αφού τους χορηγήθηκαν οπιοειδή χωρίς να τα χρειάζονται, στο νοσοκομείο Gosport War Memorial του Χαμσάιρ, στη νότια Αγγλία, σύμφωνα με το πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας.

Βάσει του πορίσματος, η αστυνομία του Κεντ ανακοίνωσε πως ξεκινά «εμπεριστατωμένη» ποινική έρευνα στο νοσοκομείο του Χαμσάιρ. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις θεραπείες ασθενών που απεβίωσαν στο νοσοκομείο Gosport War Memorial από το 1987 έως το 2001, διευκρίνισε η αστυνομία.

Η ανεξάρτητη έρευνα, της οποίας είχαν προηγηθεί άλλες τρεις για ύποπτους θανάτους, είχε καταλήξει τον Ιούνιο 2018 στο συμπέρασμα πως περισσότεροι από 450 άνθρωποι απεβίωσαν πρόωρα αφού είχαν δεχθεί με μη αρμόζοντα τρόπο παυσίπονα φάρμακα και πως σε 200 άλλους είχαν «πιθανόν» χορηγηθεί οπιοειδή χωρίς ιατρική αιτία στο διάστημα από το 1989 έως το 2001.

Αναφερόμενος στις οικογένειες των θυμάτων, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Κεντ Νικ Ντάουνινγκ δήλωσε πως ελπίζει ότι «η είδηση ότι θα διεξαγάγουμε εμπεριστατωμένη έρευνα θα τους προσφέρει κάποια ανακούφιση».

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να συναντηθούν μεμονωμένα με τις οικογένειες «καθώς οι αφηγήσεις τους για την απώλεια οικείων τους είναι αυτές που θα βοηθήσουν να εντάξουμε σ' ένα πλαίσιο τις ιατρικές εκτιμήσεις που έχουμε».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις