Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαρκοζί –Γκάιτνερ

Newsbomb

O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ συναντήθηκε το μεσημέρι στο Ελιζέ με τον πρόεδρο της Γαλλίας, χωρίς όμως να γίνουν δηλώσεις έπειτα από την συνάντηση.


Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ βρίσκεται στην γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να ασκήσει πιέσεις σχετικά με την επίτευξη αποτελεσματικής λύσης στην κρίση χρέους καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο κ. Γκάιτνερ το πρωί συναντήθηκε με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, όπου δήλωσε πεπεισμένος ότι είναι σε καλό δρόμο οι προσπάθειες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν την κρίση .

Την ίδια στιγμή ζήτησε δράση για ενδυνάμωση της ανάπτυξης στην Ευρώπη παράλληλα με τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις.«Θεωρώ πολύ ενθαρρυντικές τις εξελίξεις στην Ευρώπη τις περασμένες εβδομάδες ,δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, μετά την συνάντησή του με τον κ. Μπαρουάν συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων που προωθούν η Ιταλία, η Ισπανία κι η Ελλάδα και τα βήματα που έγιναν αυτή την εβδομάδα για δημοσιονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Αυτό, βεβαίως, θα απαιτήσει χρόνο, ουσιαστική δέσμευση και ισχυρή πολιτική βούληση».

Να σημειωθεί πως σήμερα ο Σαρκοζί και χθες η γερμανική ηγεσία έλαβαν την έγκριση των ΗΠΑ, μέσω του Γκάιτνερ για τη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την επιβολή κυρώσεων στα απείθαρχα μέλη.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved