ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής: Η κίνηση του Μακρόν που τους άφησε όλους άφωνους - Δείτε τι έκανε

Σύνοδος Κορυφής: Η κίνηση του Μακρόν που τους άφησε όλους άφωνους - Δείτε τι έκανε
AP images

Με πολύωρη καθυστέρηση ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής, ενδεικτικό του αδιεξόδου που υπάρχει στις Βρυξέλλες για τις επιλογές των προσώπων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις υπόλοιπες θέσεις (του Συμβουλίου, του Κοινοβουλίου και του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας).

Πρωταγωνιστές σε αυτή την αναμέτρηση είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ, καθένας από αυτούς να διεκδικεί τα περισσότερα για την χώρα του και με μεγάλο χαμένο τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ήδη από την Δευτέρα δεν έκρυψε τη μεγάλη δυσαρέσκεια του για μία αποτυχία που ισοδυναμεί με παραδοχή αδυναμίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Αυτό δίνει μία πολύ κακή εικόνα της Ευρώπης, μία εικόνα έλλειψης σοβαρότητας, αναξιοπιστίας σε διεθνές επίπεδο», είπε εκφράζοντας την λύπη του για τις «ώρες ατέρμονων συζητήσεων» που μετατρέπουν τη Ευρωπαϊκή Ένωση σε «ένα 28μελές κλαμπ που συνέρχεται χωρίς ποτέ να αποφασίζει».

Επιστρέφοντας την Τρίτη ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε κάτι που άφησε τους πάντες άφωνους αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι επάνω του.

Δείτε στη gallery τι έκανε:

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.