ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος: Οι Τούρκοι μεταμορφώνουν τα όπλα τους σε... υπερόπλα

Τρόμος: Οι Τούρκοι μεταμορφώνουν τα όπλα τους σε... υπερόπλα

Προβληματισμό προκαλεί το δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου.

Η τουρκική εταιρεία Albayraklar Group, σύμφωνα με το Anadolu, ανέπτυξε μια συσκευή για πυροβόλα όπλα, η οποία εξαλείφει πλήρως την ανάκρουση, ενώ διπλασιάζει την ταχύτητα, την εμβέλεια και την επίδραση της σφαίρας που εξαπολύει.

«Αυτό το προϊόν διπλασιάζει την ταχύτητα εξόδου, την εμβέλεια και την επίδραση των τυποποιημένων σφαιρών, ενώ η τοποθέτηση του σιγαστήρα εξαλείφει τον ήχο και εμποδίζει την ανάκρουση», δήλωσε στον εκπρόσωπο της Anadolu ο Adnan Albayrak, πρόεδρος του ομίλου Albayraklar Group. Υπογράμμισε ότι η «εξαιρετικά»» μικρή και ελαφριά συσκευή δεν δίνει πολύ μεγάλο βάρος στο πιστόλι και πρόσθεσε ότι είναι κατάλληλη για όλα τα είδη πυρομαχικών.

«Κανένα από τα διαθέσιμα συστήματα στον κόσμο, όπως οι ειδικοί σιγαστήρες και καταστολείς, οι αντισταθμιστές ανάσχεσης, τα οπλικά φρένα κλπ. δεν μπορούν να αποτρέψουν την ανάκρουση, εμείς όμως το καταφέραμε», δηλώνει με περηφάνια.

Ο Albayrak δήλωσε πως μια εφεύρεση σαν και αυτή θα ενισχύσει την δύναμη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Ο Sertan Aycicek, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Albayraklar, δήλωσε ότι τα όπλα με τη συσκευή μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας ακόμη και σε drones.

«Χάρη στην εφεύρεση μας, η οποία είναι η πρώτη και μοναδική στον κόσμο που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη όπλων, δίνεται πλέον η δυνατότητα στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), που δεν μπορούσαν να φέρουν όπλα μεγάλων διαστάσεων λόγω της ισχυρής ανάκρουσης που είχαν με τις βολές τους, να μετατραπούν και αυτά με τη σειρά τους σε οπλικές μηχανές παντός τύπου» δήλωσε ο Aycicek.

Με πληροφορίες από το πρακτορείο Anadolu

Ρoή Ειδήσεων