Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Σοκαριστικό video -Έτσι εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα

Newsbomb

Απίστευτοι οι επιθετικοί μηχανισμοί του covid-19 κατά του ανθρώπινου σώματος.

O κορονοϊός σαρώνει τον πλανήτη και οι επιστήμονες είναι μπροστά σε ένα φονικό αίνιγμα που απειλεί πλέον ανοιχτά όλη την ανθρωπότητα.

Από ποια κύτταρα «πιάνεται» ο φονικός ιός, πώς αναπαράγεται και πώς πετυχαίνει να τα σκοτώσει προτού προχωρήσει; Οι απαντήσεις σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο Kινέζων ερευνητών που είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι ερευνητές από την Κίνα χρησιμοποίησαν κρυο-ηλεκτρονική μικροσκοπία για να δείξουν τον τρόπο με τον οποίο ο covid-19 μολύνει τους ανθρώπους. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science αναφέρει πως ο ιός στοχεύει σε έναν τύπο υποδοχέα, που βρίσκεται στα ανθρώπινα κύτταρα στους πνεύμονες, την καρδιά, τους νεφρούς και το έντερο.

Ο μικροβιολόγος Mark Fielder του πανεπιστημίου Kingston υποστήριξε ότι ο ιός φαίνεται να επιτίθεται σε δύο τύπους πνευμονικών κυττάρων: κυψελιδικά κύτταρα (goblet cells), τα οποία επικαλύπτουν την αναπνευστική οδό με βλέννα και πηνιώδη κύτταρα (cilitated cells) που συνήθως φιλτράρουν παθογόνους παράγοντες.

Ο ιός στοχεύει έναν ανθρώπινο υποδοχέα που έχει συνδεθεί με έναν μεταφορέα αμινοξέος. Αυτός ο υπότυπος δομής δεν έχει ποτέ ανακαλυφθεί στο παρελθόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ελληνική ανακάλυψη ίσως φέρει νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση του φονικού ιού

Κορονοϊός: Προσοχή - Αυτό είναι το πρώτο σύμπτωμα που αγνοούν όλοι