Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει μέσα στο αεροπλάνο όταν βήχει κάποιος

Newsbomb

Ένα σοκαριστικό video μας δείχνει το πώς μπορεί ο ιός με έναν βήχα μέσα σε μια πτήση να διασπείρει τον ιό.

Ένα πραγματικά τρομακτικό video κυκλοφόρησε από το πανεπιστήμιο του Purdue της Indiana, θέλοντας να δείξει το πώς μπορεί ο ιός να μεταδοθεί μέσα σε μια πτήση.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πώς τα αεροπορικά ταξίδια είναι το Α και το Ω για την διασπορά ενός ιού, κάτι που φάνηκε και με την πανδημία του κορονοϊού καθώς από την Ουχάν και την κινεζική πρωτοχρονιά, ο covid-19 ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη.

Στο video που έδωσε στην δημοσιότητα το Purdue, απεικονίζεται ένας επιβάτης να βήχει. Ο εξομοιωτής δείχνει τον τρόπο με τον οποίο τα παθογόνα σωματίδια «ταξιδεύουν» μέσα στην καμπίνα.

Οι 10 άνθρωποι, που κάθονται κοντά στον επιβάτη που έβηξε, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν άμεσα. Ωστόσο, το χειρότερο είναι πως όλοι οι επιβάτες, κινδυνεύουν να νοσήσουν, με διαφορετικές πιθανότητες.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, Qingyan Chen, ανέφερε σχετικά: «Οι παθογόνες ασθένειες, όπως οι κορονοϊοί, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα, κοινωνικά αλλά και οικονομικά. Το μοντέλο μας βασίστηκε στην πανδημία του SARS, το 2003, η οποία μεταφέρθηκε μέσω πτήσεων. Αυτό σημαίνει πως τα μικρόβια που διασπείρονται μέσω φτερνίσματος ή βήχα, μπορούν να ταξιδέψουν στον αέρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Remdesivir: Ελπίδες από το φάρμακο που «χτυπά» τον κορονοϊό - Ανάρρωσαν οι ασθενείς που το πήραν