ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Πυροσβεστικό περνάει μέσα από την πύρινη «κόλαση» στην Καλιφόρνια - Δείτε το βίντεο

Newsbomb

Αμερικανοί πυροσβέστες έδωσαν στη δημοσιότητα δραματικά πλάνα την ώρα που διασχίζουν μία καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Το βίντεο δείχνει τις φλόγες να περικυκλώνουν το φορτηγό τους , την ώρα που η στάχτη πέφτει στο παρμπρίζ του πυροσβεστικού οχήματος. Η φωτιά Tamarack, που ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου, εκτιμάται ότι έχει ήδη κάψει περισσότερα από 50.000 στρέμματα γης.

Οι γιγαντιαίες πυρκαγιές που μαίνονται στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ -μεταξύ των οποίων και μία φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη εδώ και πολλές ημέρες στο Όρεγκον- έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη χώρα, εχουν αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα και έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι καπνοί και η τέφρα μάλιστα έχουν διανύσει μεγάλες αποστάσεις, φτάνοντας μέχρι και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και συγκεκριμένα μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Ο καπνός θόλωσε την ατμόσφαιρα σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να μην αφήνουν τα παράθυρα ανοιχτά, καθώς τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτή είναι η αμοιβή σε γιατρούς - φαρμακοποιούς για εμβολιασμούς και κλείσιμο ραντεβού

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved