Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ραγίζει καρδιές το παράπονο μικρού κοριτσιού - «Κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς»

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Αφγανιστάν: Ρίγη συγκίνησης προκαλεί το βίντεο με ένα μικρό κορίτσι να εκφράζει το παράπονό του ότι «κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς»

Συγκίνηση προκαλεί το βίντεο μιας μικρής Αφγανής η οποία μέσα σε λίγες λέξεις μέσα από ένα βίντεο μεταφέρει την αγωνία όσων μένουν στο Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν στη χώρα.

Το βίντεο διάρκειας 45 δευτερολέπτων ανήρτησε στο Twitter η ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Masih Alinejad. Η πρωταγωνίστριά του για την ώρα παραμένει άγνωστη αν και η εικόνα της στοιχειώνει ήδη τις χώρες της Δύσης για την κατάσταση που αναμένεται να επανέλθει στο Αφγανιστάν.

«Δεν μετράμε γιατί γεννηθήκαμε στο Αφγανιστάν» ακούγεται να λέει με δάκρυα στα μάτια η μικρή Αφγανή. «Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Πρέπει να σκουπίσω τα μάτια μου για να συνεχίσω. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς. Θα σβήσουμε αργά μέσα στην ιστορία» συμπληρώνει το μικρό κορίτσι.

«Δεν είναι ειρωνεία;» καταλήγει το μικρό κορίτσι από το Αφγανιστάν στο βίντεο το οποίο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια views τόσο στο Twitter όσο και στο YouTube.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη περίοδο της κυριαρχίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν τα κορίτσια απαγορευόταν να πάνε στο σχολείο ενώ οι γυναίκες έπρεπε πάντα να συνοδεύονται από έναν άνδρα ενώ δεν επιτρεπόταν να είναι εμφανή τα μέρη του σώματός τους.

Σημειώνεται ότι την ημέρα κατά την οποία αναρτήθηκε το βίντεο με την μικρή Αφγανή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες σημείωσε ότι «το Αφγανιστάν βρίσκεται εκτός ελέγχου και η διαμάχη έχει μεγαλύτερη επίπτωση στις γυναίκες και τα παιδιά».

Ο κ. Γκουτιέρες επισήμανε, επίσης, ότι είναι βαθύτατα ανήσυχος από τις πρώτες ενδείξεις ότι οι Ταλιμπάν επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στα ανθρώπινα δικαιώματα έχοντας ειδικά στο στόχαστρό τους τις γυναίκες και τους δημοσιογράφους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Βίλια - Μάχη για τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα