Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν μαστίγωσαν δημόσια άνδρα που κατηγορείται ότι έκλεψε κινητό τηλέφωνο (vid)

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Το βίντεο αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν οι Ταλιμπάν τον ισλαμικό νόμο

Τις πραγματικές προθέσεις των Ταλιμπάν αποκαλύπτει το σοκαριστικό βίντεο με τη στιγμή του δημόσιου μαστιγώματος ενός ατόμου που κατηγορήθηκε ότι έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας να ουρλιάζει από τον πόνο ενώ τον χτυπάνε με το μαστίγιο σε μια δημόσια τιμωρία που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Παιδείας του Αφγανιστάν στην πρωτεύουσα της χώρας, Καμπούλ.

Πρόκειται για την έμπρακτη υλοποίηση της «μετάφρασης» του Ισλαμικού νόμου από τους Ταλιμπάν ξυπνώντας μνήμες από τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησαν στο Αφγανιστάν πριν την άφιξη των Αμερικανών στη χώρα με μαστιγώματα, εκτελέσεις, ακρωτηριασμούς και διαπομπεύσεις γυναικών.

Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από λογαριασμούς στα social media που ανήκουν σε υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στο Αφγανιστάν, δημοσιοποιήθηκε ενώ οι Ταλιμπάν προχώρησαν παράλληλα στην απαγόρευση της προσέλευσης των γυναικών στην εργασία τους.

«Καλύτερα να πεθάνω» δήλωσε μια γυναίκα η οποία απολύθηκε από την ανώτερη θέση της στο υπουργείο Εξωτερικών του Αφανιστάν. «Ήμουν επικεφαλής ενός ολόκληρου τμήματος στο οποίο εργάζονταν πολλές γυναίκες και τώρα έχουμε χάσει όλες τη δουλειά μας» πρόσθεσε η γυναίκα αυτή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: Γιατί επιλέχθηκαν οι άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί - Δεν θα είναι υποχρεωτική

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

GNTM 4: «Τρελάθηκε» ο Γιώργος Καράβας – «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πλάσμα» (vid)