Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνές «Squid Game» στις ΗΠΑ: Εξευτέλισαν δασκάλους για... φιλανθρωπικό σκοπό

Νατάσα Παυλοπούλου Νατάσα Παυλοπούλου

Με σκηνές απο τη δημοφιλή σειρά Squid Game συνέκριναν ορισμένοι τα όσα διαδραματίστηκαν σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου που έγινε στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ για καλό σκοπό. Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δάσκαλοι δίνουν μάχη, πεσμένοι στα γόνατα για να μαζέψουν χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου

Oi εικόνες που διαδραματίστηκαν σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου στη Νότια Ντακότα το περασμένο Σάββατο θύμισαν σε κάποιους σκηνές από το... δημοφιλές «Squid Game» (Παιχνίδι του Καλαμαριού) που έσπασε ταμεία στο Νetflix και στο οποίο οι παίκτες διαγωνίζονται μέχρι θανάτου για το χρηματικό έπαθλο.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου καταγράφεται μια σκηνή από το event που ονομάζεται «Dash for Cash», κατά το οποίο εκπαιδευτικοί διαγωνίζονται πεσμένοι στα γόνατα στη μέση του γηπέδου για το ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα χαρτονομίσματα του 1 δολαρίου μέσα στα ρούχα του, σε διάστημα πέντε λεπτών.

Οι δάσκαλοι που συμμετείχαν εθελοντικά στο event δήλωσαν ότι θα διαθέσουν τα ποσά που μάζεψαν για πράγματα που χρειάζονται για τη δουλειά τους, όπως εξοπλισμό για να ανεβάζουν online εκπαιδευτικό υλικό.

Οι εκπαιδευτικοί στη Νότια Ντακότα αναφέρει το BBC συγκαταλέγονται στους πιο κακοπληρωμένους στις ΗΠΑ και δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι από αυτούς υποχρεώνονται να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην τάξη τους. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ωστόσο πολλοί χαρακτήρισαν το θέαμα «εξευτελιστικό» και «δυστοπικό»

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν online οι εικόνες των εκπαιδευτικών να «ψαρεύουν» δολάρια πεσμένοι κάτω, ενώ οι θεατές επευφημούν, η ομάδα χόκεϊ επί πάγου Sioux Falls Stampede και η τράπεζα CU Mortgage Direct (που ήταν χορηγός του event) ζήτησαν συγγνώμη.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσαν τονίζουν οτι «παρόλο που η πρόθεσή μας ήταν να προσφέρουμε μια θετική και διασκεδαστική εμπειρία για εκπαιδευτικούς, τώρα συνειδητοποιούμε γιατί μπορεί να θεωρήθηκε υποτιμητικό και προσβλητικό προς τους συμμετέχοντες και το επάγγελμά τους γενικότερα. Λυπούμαστε πολύ και ζητάμε συγγνώμη σε όλους τους δασκάλους για την αμηχανία που μπορεί να αισθάνθηκαν».

Διευκρινίζεται επίσης ότι είχαν ληφθεί αιτήσεις συμμετοχής από 31 δασκάλους, άνδρες και γυναίκες, και οι 10 που τελικά πήραν μέρος στο event επιλέχθηκαν τυχαία. Κάθε δάσκαλος έλαβε τουλάχιστον 500 δολάρια από τη συμμετοχή του στο «Dash for Cash».

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι τα άτομα που συμμετείχαν θα λάβουν 500 δολάρια επιπλέον, ενώ θα δοθεί το ίδιο ποσό και στους 21 δασκάλους που δεν επιλέχθηκαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας μετά από μάχη με τον κορονοϊό

Γιώργος Τράγκας: Ο άγνωστος «θείος» της δημοσιογραφίας – Από το Μεταξουργείο στα σαλόνια

Οργή από τις αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο - Στον «αέρα» οι Ράδιο Αρβύλα

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και το σχόλιό του για τον Αντώνη Κανάκη