ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση προς Λος Άντζελες πήρε φωτιά

Newsbomb

Στις φλόγες τυλίχθηκε ο δεξιός κινητήρας αεροσκάφους ενώ εκτελούσε πτήση από το Μεξικό προς το Λος Άντζελες.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες βίντεο που δείχνουν τον κινητήρα ενός αεροπλάνου να έχει πάρει φωτιά, κατά την διάρκεια πτήσης από την Γκουανταλαχάρα στο Λος Άντζελες. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με αεροσκάφος της εν λόγω εταιρείας τους τελευταίους τρεις μήνες, που απαιτεί έκτακτη προσγείωση στο Μεξικό.

Κάποιοι από τους επιβάτες δήλωσαν ότι ο κινητήρας του αεροπλάνου είχε εκραγεί περίπου 10 λεπτά μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο της Γουαδαλαχάρα, ενώ κάποιοι άλλοι πανικοβλήθηκαν και άρχιζαν να φωνάζουν. Ο πιλότος κατάφερε να επιστρέψει στην Γουαδαλαχάρα, αφού πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χωρίς προβλήματα.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγονται από διεθνή ΜΜΕ διακρίνονται οι φλόγες και οι σπινθήρες που βγαίνουν από τον δεξιό κινητήρα του αεροσκάφους.

Σε όλους τους επιβάτες παραχωρήθηκε δωμάτιο ξενοδοχείου για να περάσουν τη νύχτα, ενώ επιβιβάστηκαν σε πτήση που αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης.

Η Viva Aerobus δήλωσε ότι συνεργάζεται με την Airbus και την Pratt & Whitney, την εταιρεία που κατασκεύασε τον κινητήρα, για να διερευνήσει τι προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με αεροσκάφος της Viva Aerobus τους τελευταίους τρεις μήνες που απαιτεί έκτακτη προσγείωση στο Μεξικό.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved