Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Στη Ντάουνινγκ Στριτ η Τζιλ Μπάιντεν

Newsbomb

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Η Τζιλ Μπάιντεν συναντήθηκε με τη σύζυγο του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, την Ακσάτα Μέρτι, στη Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν συναντήθηκε την Παρασκευή με τη σύζυγο του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, την Ακσάτα Μέρτι, στη Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα καθώς επισκέφθηκε το Λονδίνο εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ στη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Η τελετή ενθρόνισης θα λάβει χώρα αύριο στο Αβαείο του Γουέστμίνστερ, παρουσία ξένων αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων.

H Τζιλ Μπάιντεν, 71 ετών, θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα ένα σχολείο μαζί με την Μέρτι, πριν συναντηθεί με το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας και στη συνέχεια με τον βασιλιά Κάρολο σε δεξίωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Είναι τιμή να εκπροσωπώ τις ΗΠΑ για αυτή την ιστορική στιγμή και να τιμώ την ειδική σχέση μεταξύ των χωρών μας», ανέφερε η Τζιλ Μπάιντεν στο Twitter πριν αναχωρήσει για τη Βρετανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δεχθεί κριτική, κυρίως από τον προκάτοχό του και πιθανό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2024 Ντόναλντ Τραμπ, για το γεγονός ότι δεν θα παρευρίσκεται στη στέψη του Καρόλου.

Ωστόσο, κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει παρευρεθεί ποτέ σε στέψη Βρετανού μονάρχη. Κατά την προηγούμενη τέτοια τελετή, την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953, ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ έστειλε αντιπροσωπεία στην τελετή.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Μπάιντεν είχε δηλώσει στον Κάρολο ότι επιθυμεί να συναντήσει τον βασιλιά στη Βρετανία σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Σχετικές ειδήσεις

Πρίγκιπας Τζορτζ: Eνθουσιασμένος για τον ιστορικό ρόλο που θα έχει στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου

Κάρολος: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τη στέψη του βασιλιά - Τι λέει Έλληνας από το Λονδίνο

Βασιλιάς Κάρολος: Τα τελετουργικά, οι άμαξες, οι παραδόσεις και οι λαμπεροί καλεσμένοι