Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Μουσικός παίζει «κατακόρυφο πιάνο» και κόβει την ανάσα

Newsbomb

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ του, ο Roche έχει σκοπό να παίζει πιάνο κάθε πρωί, πριν από την ανατολή του ήλιου για 182 ημέρες, από ηλιοστάσιο σε ηλιοστάσιο. 

Ένα φωτισμένο πιάνο υψώθηκε στον αέρα του Μονάχου τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μαζί με τον Ελβετό πιανίστα Alain Roche.

Στα 10 περίπου μέτρα πάνω από το έδαφος, σε μία ασυνήθιστη κατακόρυφη θέση ο Roche εντυπωσίασε ερμηνεύοντας ένα κομμάτι με τίτλο «Χειμερινό Ηλιοστάσιο», στο πλαίσιο του έργου του «Piano Vertical».

Μιλώντας στο Reuters TV, μετά την εμφάνισή του, ο πιανίστας δήλωσε πως «Η μουσική γράφτηκε για τις 22 Δεκεμβρίου, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου».

«Από τότε την αλλάζω λίγο κάθε μέρα, ανάλογα με τους ήχους της φύσης που ακούω και με το τι μαθαίνω καθημερινά, όντας σε εξωτερικούς χώρους, μερικές φορές, σε πολύ ακραίες καιρικές συνθήκες με πολύ αέρα, πάγο, χιόνι και βροχή», πρόσθεσε.

«Σκέφτηκα να ακούσω τη φύση, τον αιώνιο κύκλο της αλλαγής – να βάλω μικρόφωνα στη φύση και να συλλάβω ήχους για να μπορέσω να ακούσω την κίνηση της φύσης και την πολύ αργή αλλαγή», εξήγησε ο πιανίστας.

Οι φυσικοί ήχοι, που παράγονται από τη δραστηριότητα των ζώων και των φυτών συλλέχθηκαν από διάφορες τοποθεσίες της Βαυαρίας, κάτω από τη γη, μέσα στα φυτά, ή μέσα στο νερό, με μία συσκευή η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό πρότζεκτ. Έπειτα ακούστηκαν ζωντανά, για το κοινό, ενώ ο Roche εκτελούσε το έργο του, κυριολεκτικά στον αέρα.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ, ο Roche έχει σκοπό να παίζει κάθε πρωί, πριν από την ανατολή του ήλιου για 182 ημέρες, από ηλιοστάσιο σε ηλιοστάσιο.

Το κομμάτι, σιγά σιγά από «Χειμερινό Ηλιοστάσιο» θα εξελιχθεί στο «Θερινό Ηλιοστάσιο», το οποίο θα παρουσιαστεί σε μία ακουστική συναυλία στην Ελβετία.

Οι αλλαγές που γίνονται στη μουσική σύνθεση ακούγονται μόνο μία φορά, την ημέρα της κάθε παράστασης, με τους θεατές να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το εντυπωσιακό αν και επικίνδυνο θέαμα.